Tarihe göre süzülmüş ögeler: Mart 2020

Pazartesi, 30 Mart 2020 16:35

TYT Nedir?

TYT nedir?

TYT: temel yeterlilik testinin kısaltmasıdır. Üniversite okumak neredeyse tüm lise öğrencilerinin isteğidir. Bu isteği gerçekleştirebilmek için eğitim-öğretim sistemine göre bazı basamaklardan geçmek gerekmektedir. İşte bu basamaklardan bir de YKS’dir. YKS'de ilk oturum adı TYT dir.

TEMEL YETERLİLİK TESTİ NEDİR?

Temel Yeterlilik Sınavı yani kısa ismi ile TYT, üniversite sınavlarına girecek öğrenciler için hazırlanmış 1. oturum sınavıdır. TYT'de öğrencileri Matematik, Türkçe, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimleri testleri bekliyor. 

Sınav ne zaman yapılacak? 

Genellikle Haziran ayının bir hafta sonu yapılmak üzere planlanır. Ancak 2020 TYT Koronovirüs salgını nedeniyle 25 Temmuzda yapılacak. TYT – Temel Yeterlilik Testi sınavında 120 soru sorulacak. Sınav süresi ise 135 dakika olarak belirlendi.

TYT sınavının genel sınava olan etkisi ise %40'tır. 

YKS’de toplamda 5 adet puan türü bulunmaktadır. Bunlar;

  • TYT puan türü
  • YKS Eşit Ağırlık (EA) puan türü
  • YKS Sayısal (SAY) puan türü
  • YKS Sözel (SÖZ) puan türü
  • YKS Dil (DİL) puan türü

olarak karşımıza çıkmaktadır. TYT’ye girerek adaylar bu puan türlerini alırken bir takım yüzdeler devreye girmektedir. Aday isterse sadece birinci oturum olan TYT’ye girerek TYT puan türünü alır ve 2 yıllık önlisans programlarını bu puan türü ile tercih etme hakkını elde eder veya AYT ve YDT adını taşıyan ikinci oturum sınavlara girerek TYT’nin %40 ilgili AYT’lerin %60’ı ile ilgili puan türünü hesaplatır ve 4 yıllık lisans programlarını tercih etme hakkını elde eder. Tercih hakkı elde etmek önemlidir fakat adayın bir bölüme yerleşebilmesi için yeterli puanı alması gerekmektedir. 

TYT Puanımın Hesaplanabilmesi için Kaç NET Yapmam Gerekiyor?

TYT sınavına yeni bir kural eklendi. TYT puanınızın hesaplanabilmesi için Türkçe veya Matematik testlerinin birinden 0.5 NET yapmanız gerekiyor. Aynı kural AYT için de geçerli, çözeceğiniz testlerden en az birinden 0.5 net yapmanız gerekecek. 

Örnek vermek gerekirse mesela bir öğrenci TYT sınavında matematik testinden 2 net, Türkçe testinden 0 net yaparsa puanı hesaplanır. Türkçe testinden 0.5 net yaptı ve matematikten -1 net yaptı, puanı yine hesaplanır. Bu testlerin en az birinden 0.5 net yaparsa puanı hesaplanacaktır. Fakat mesela öğrenci 2 testten de 0 net yaptı diyelim puanı hesaplanmaz.

TYT Sınavında Hangi Konular Çıkacak?

Temel Yeterlilik Testi’nde ise konu olarak karşımıza 9 ve 10.sınıf konuları çıkıyor. Yapılan açıklamalara göre TYT sınavında daha çok mantık ve okuduğunu anlama soruları sorulması bekleniyor.

TYT Sınavında Hangi Dersten Kaç Soru Çıkacak?

  • 40 Temel Matematik
  • 40 Temel Türkçe
  • 7 Fizik
  • 7 Kimya
  • 6 Biyoloji
  • 5 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi
  • 5 Felsefe Grubu
  • 5 Tarih
  • 5 Coğrafya 

TYT’ye Kimler Başvuruda Bulunabilir?

Temel yeterlilik testine lise ve dengi okul mezunu veya lise ve dengi okulların son sınıfında okuyan her birey başvuru yapabilir ve sınava girme hakkına sahip olabilir. Sınava başvuruda istisna bazı durumlar dışında bu dediğimiz şart harici bir koşul bulunmamaktadır diyebiliriz. 

TYT Kaç Soru Olarak Belirlenmiştir ve Temel Yeterlilik Testi Kaç Dakikadır?

TYT biraz önce de belirttiğimiz gibi yükseköğretim kurumları sınavının (YKS) birinci oturumudur. Bu oturumda toplamda 120 soru sorulmaktadır ve bu 120 sorunun çözümü için adaylara 135 dakika süre verilmektedir.

TYT Hangi Derslerden Oluşmaktadır?

120 soruluk temel yeterlilik testinin derslere göre dağılımı şu şekilde olmaktadır:

  • 40 Soru Türkçe Testi
  • 20 Soru Sosyal Bilimler Testi
  • 40 Soru Temel Matematik Testi
  • 20 Soru Fen Bilimleri Testi

Bu dağılımın daha kapsamlısı aşağıda verdiğimiz tabloda bulunmaktadır. Buna ek olarak hangi testin hangi yüzde oranında etki ettiği de yine aşağıdaki tabloda mevcuttur.

TYT'deki Testler ve Kapsamları
  Testlerin Kapsamı Soru Sayısı
Türkçe Testi Türkçeyi doğru kullanma, okuduğunu anlama ve yorumlama, kelime hazinesi, temel cümle bilgisi ve imla kurallarını kullanma becerilerini ölçmeye yönelik sorular 40
Sosyal Bilimler Testi Tarih, Coğrafya, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Felsefe alanlarındaki temel kavram ve ilkeleri kullanma becerilerini ölçmeye yönlik sorular 5
5
5
5
Temel Matematik Testi Temel Matematik kavramlarını kullanma ve bu kavramları kullanarak soyut işlemlerini gündelik hayatta uygulama becerilerini ölçmeye yönelik sorular 40
Fen Bilimleri Testi Biyoloji, Fizik ve Kimya alanlarındaki temel kavram ve ilkeleri kullanma becerilerini ölçmeye yönelik sorular 7
7
6

 

TYT Puan Türünün Hesaplanmasında Testlerin Ağırlıkları (%)
Puan Türü Türkçe Testi Sosyal Bilimler Testi Temel Matematik Testi Fen Bilimleri Testi
TYT 33 17 33 17

TYT ile Alım Yapan Bölümler Nelerdir? 

Artık yeni düzenleme ile birlikte sadece tüm 2 Yıllık Önlisans Bölümleri TYT ile alım yapacak. 

TYT Baraj Puanları Kaç Olarak Ayarlandı? 

150’den yüksek alırsanız Önlisans yani 2 yıllık fakültelerine girebiliyorsunuz.

Yine TYT’den 150’den yüksek puan almak koşulu ile, adayın TYT puanı ile sınavın ikinci oturumundaki testlerden alacağı puanla birlikte hesaplanacak olan Sözel, Sayısal, Eşit Ağırlık ve Dil puanının en az birinin 180 puan olması gerekmektedir. 180 puana ulaşan adaylar Lisans yani 4 yıllık fakültelere girebilecekler. 

200’den yüksek alırsanız bu puanı seneye kullanabiliyorsanız. Nedir bu seneye kullanmak diyorsanız yani seneye sınava girmek istiyorsanız bu puanı kullanabiliyor ve bir daha TYT sınavına girmenize gerek kalmıyor.

TYT GEÇERLİLİK SÜRESİ KAÇ YIL?

TYT geçerlilik süresi iki (2) yıl olarak belirlenmiştir fakat bunun için bir şart bulunmaktadır. Bir adayın puanını iki yıl kullanabilmesi için en az 200 puan almış olması gerekmektedir.

TYT Puanımız Nasıl Hesaplanıyor?

ÖSYM sınavdan önce sınavlar ve dersler için katsayılar paylaşmaktadır. TYT sınavını yüzde olarak ele alırsak katsayılar %33 türkçe ve matematik, %17 ise fen bilimleri ve sosyal bilimler şeklinde diyebiliriz. Bu katsayıları 1 soru üzerinden ele aldığımızda türkçe ve matematik 3.3fen bilimleri ve sosyal bilimler 3.4 puan kazandırmaktadır. Aslında bu hesaplarla uğraşmaya gerek yoktur, yks tyt puan hesaplama sistemimizi kullanarak puanınızı kolayca hesaplayabilirsiniz.

TYT'ye Nasıl Çalışma Programı Hazırlamalıyız?

Öğrenciyi başarıya ulaştıracak en önemli konulardan biri ise düzenli çalışmaktır. Düzenli çalışmak ise çalışma programından geçmektedir. Eğer öğrenci 1 haftası veya 1 ayı için iyi bir plan yapıyorsa başarı kaçınılmazdır. Öncelikle bizim önerimiz kendi programınızı kendiniz yapmanızdır. Ders çalışma programı nasıl yapılır bir fikriniz yok ise eğitim danışmanlarımızı arayarak doğru bir rehberlik almak için görüşebilirsiniz.

Yayınlandığı Kategori Boğaziçi Rehberlik
Pazartesi, 30 Mart 2020 16:08

YKS Ne Zaman?

YKS Ne Zaman?

YKS 27 - 28 Haziran'da Yapılacak

Bu sene Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 20-21 Haziran 2020 tarihlerinde olacaktı. Kovid-19 virüsü dünyayı ve ülkemizi etkisi altına aldığı günden beri yeni tedbirlerle örgün öğretime ara verildi ve mevcut sınav tarihleri değiştirildi. Corona virüsü salgını nedeniyle değiştirilen sınav tarihleri belli oldu. Ertelenen sınavlar arasında olan YKS için yeni tarih belirlendi. Üniversite sınavlarına hazırlanan adaylar için YKS ne zaman? sorusuna cevap, ÖSYM Başkanı verildi.

(Yükseköğretim Kurumları Sınavı) YKS 2020 Ne Zaman?

(YKS) Yükseköğretim Kurumları Sınavı 27-28 Haziran Tarihlerinde Yapılacak

YKS'yi erteleme kararının ardından YÖK Genel Kurulu tarafından yapılan açıklamada:

"YKS'nin 27- 28 Haziran tarihlerinde yapılması kararlaştırılmıştır. Bu kararı almamızdaki neden, tedbirli olmak ve öğrencilerimizin daha salim ve dingin bir zihinle hazırlanarak bu imtihana girmesidir. ÖSYM ile bu takvimi birlikte sürdürüyoruz. Öğrencilerimiz ve ailelerimiz rahat olsun. Bu konudaki planlamalarımız tamamdır. YKS'de sorulacak müfredat ile ilgili önceliğimiz bugünün gerçeklerinin yansıdığı bir şekilde öğrencilerimizin lehine olanı aramaktır. Sınavda sorulacak sorular, bu soruların kapsamı ve alanları Milli Eğitim Bakanlığı ile uyum içinde onlardan gelen tekliflere göre şekillenecektir. Yükseköğretime Giriş Sınavları'nın ortaöğretimi desteklemesi gerektiğinin farkındayız. Sınava girecek öğrencilerimiz şu açıdan rahat olsunlar. Daha önce yapılan çerçevede bir sınav olacaktır. Fırsat eşitliği ve sosyal adalet, bizim vazgeçmeyeceğimiz bir esasımızdır."

ÖSYM Başkanı tarafından, 20-21 Haziran'da yapılması planlanan ancak yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında 27-28 Haziran'a ertelenen 2020-YKS'ye ilişkin yapılan açıklamada:

"YKS'nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi'nin (TYT) 27 Haziran'da, ikinci oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ile üçüncü oturum Yabancı Dil Testi'nin (YDT) 28 Haziran'da yapılacağını bildirildi, "Adaylarımız rahat olsun. Oluşabilecek her duruma karşı, tüm hazırlıklarımızı yapıyoruz." ifadelerini kullandı."

Öte yandan YKS tarihlerinin ertelenmesiyle değişen güncel ÖSYM sınav takviminin kamuoyuyla paylaşılacağı öğrenildi.

YKS 2020 Konuları yeniden düzenlendi:

Buna göre 12. sınıf öğrencilerimiz; 9., 10., 11.sınıf müfredatlarına ek olarak 12. sınıf derslerinin sadece birinci döneminden sorumlu olacaklar."

Yayınlandığı Kategori Eğitim Haberleri
Pazartesi, 30 Mart 2020 14:42

LGS başvuruları otomatik olacak

2020 LGS BAŞVURULARI OTOMATİK OLACAK

Corona virüsü önlemleri kapsamında birçok sınavın tarihi değişti ancak LGS tarihi aynı kaldı. Milli Eğitim Bakanınca yapılan açıklamada LGS başvuruları otomatik olacağını duyuruldu. LGS sınav kılavuzu ise 3 Nisan’da yayınlanacak.

LGS BAŞVURULARI OTOMATİK OLACAK

Bakanlıkça yapılan açıklama şu şekilde; 7 Haziran 2020 LGS'nin başvurularını otomatik olarak yapacağız.

Koronavirüs önlemleri çerçevesinde başvuru işlemlerinin uzaktan yapılabilmesi için gerekli altyapıyı hazırladıklarını belirten bakanlık, sınav kılavuzunu geçen yıl olduğu gibi 3 Nisan'da yayımlayacaklarını belirtti.

LGS kayıtları nasıl yapılacak? LGS başvuruları ne zaman?

LGS'ye girecek öğrenciler LGS başvuruları hakkında yapılan değişiklikleri merak ediyor. Liselere Geçiş Sınavı'nda (LGS) tüm öğrencilerin başvuruları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından otomatik olarak yapılacak. Böylelikle başvuru için okullara gidilmesine gerek kalmayacak. Milli Eğitim Bakanlığı MEB, Liselere Geçiş Sistemi LGS kapsamında yapılacak merkezi sınavla ilgili önemli bir karar aldı. Buna göre, Liselere Geçiş Sınavı'nda tüm öğrencilerin kayıtları, Bakanlık tarafından otomatik olarak yapılacak, isteyen öğrenciler sınava girebilecek.

Liselere Geçiş Sınavı (LGS) kılavuzu 3 Nisan'da yayınlanacak. Başvuru süreci ve tercih dahil tüm işlemler internet üzerinden yapılacak. 

LGS başvurularının otomatik olması ayrıca okul yöneticilerinin başvuru onaylama işlemi de kaldırdı. Özel eğitim ve yurt dışı başvuruları ise yine eski sistemle yapılacak.

Milli Eğitim Bakanlığınca yapılan değişikliklerden en dikkat çekenlerinden biri de Anadolu liseleri ile ilgili. Buna göre, 81 ilde en az bir tane sınavla öğrenci alan Anadolu lisesi olacak. Yapılan bu değişiklikle sınavlı okul kapasitesi de 140 binden 210 bine çıkarılmış olacak.

LGS Sınav Sonuçları 1. Temmuzda Açıklanacak

En çok merak edilen sorulardan biri de LGS'nin zamanında yapılıp yapılmayacağı. LGS'de şu an için bir erteleme söz konusu değil.

Milli Eğitim Bakanlığı, Bilim Kurulu'nun tavsiyesine göre hareket edecek. Bilim kurulundan farklı bir bilgi geldiği takdirde sınav tarihleri yeniden belirlenecek.

2020 Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılacak yerleştirme ile ilgili takip edilecek süreç, koronavirüs önlemleri nedeniyle yeniden değerlendirildi. Sınav ve yerleştirme süreçlerinin iyileştirilmesi için danışmanlık yapan bir kurul oluşturuldu.

Bakanlıkça en çok merak edilen sorular cevaplandı işte o sorular ve cevapları: 

Millî Eğitim Bakanlığı daha önce LGS merkezi sınavda sadece yüz yüze eğitimi yapılan konulardan soru sorulacağını söylemişti. Koronavirüs tedbirleri kapsamında örgün öğretime 30 Nisan'a ara verilmesi üzerine danışma kurulunun önerisi ile Bakanlık sınavda 8. sınıfın sadece birinci dönem müfredat ve kazanımlarından soru sorulmasına karar verildi.

7 Haziran 2020 tarihinde yapılması planlanan sınav 20 Haziran tarihine ertelendi

Şu anda 30 Nisan 2020 tarihine kadar okullarımızda eğitim-öğretime ara verildi. Şu anda sınav tarihi ile ilgili bir değişiklik yok. Ancak, koronavirüs salgınının seyrine bağlı olarak Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulunun tavsiyelerine göre bu kararı yeniden değerlendirmeye alacak.

LGS 20 Haziranda Yapılacak

Yani sınav tarihini erteleme söz konusu olabilir mi?

Bakanlıkça yapılan açıklamada, "her türlü senaryoya hazırız. Öğrencilerimiz ve velilerimiz rahat olsunlar. Eğer Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu böyle bir karar verirse elbette erteleriz."

LGS için örnek soru kitapçığı yayınlıyordu. Şimdi kapsam değişti. Buna göre sadece birinci dönem müfredat ve kazanımlarına yönelik örnek soru kitapçığı yayımlanacak mı?

"Evet. Zaten bu değişiklikle ilk örnek soru kitapçığını da yayımladık. Sınav tarihine kadar da her ay yayımlamaya devam edeceğiz."

Bakanlık 2019 yılında sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumların ilişkin merkezi sınav başvuru ve uygulama kılavuzunu 3 Nisan tarihinde yayımlamıştı. Bu sene ne zaman yayımlayacak?

"Bu sene de tarihte bir değişiklik yok. 3 Nisan 2020 tarihinde kılavuzu yayımlayacağız."

3 Nisan tarihinde kılavuzu yayımlayınca öğrenciler başvuru yapmak için panikleyebilirler. Aileler başvuru için okula gitmek zorundalar mı? Bunun önlemleri alındı mı?

"Kılavuz yayımlandığında da görülecek. Bu sene koronavirüs önlemleri nedeniyle tüm öğrencilerin sınava kayıtlarını otomatik olarak biz yapacağız. Özel eğitim ve yurt dışı başvuruları gibi bazı istisnalar dışında hiçbir öğrenci ve velimizin bir şey yapmasına gerek yok. Bu sene okul yöneticilerimizin başvuruları onaylama sürecini de iptal ettik. Kayıtlar otomatik olarak yapılacak. İsteyen öğrenci sınava girebilecek."

Geçen sene sınavlı okul kapasitesi yaklaşık 140 bin idi. Sınavlı okul kapasite oluşturma çalışmaları tamamlandı mı? Bu sene sınavlı okul kapasitesi ne kadar? Yaklaşık bir rakam verilebilir mi?

"Tüm çalışmalar tamamlandı. Bu sene sınavlı okul kapasitesi yaklaşık 210 bin seviyesinde."

Bu artış lise türlerinde adil dağıtıldı mı?

"Hem sınavlı hem de sınavsız lise kapasitesi oluştururken aynı hassasiyeti gösterdik. Tüm okul türlerinde dengeli bir kapasite artışı yapmaya özen gösterdik."

 Öğrenci ve veliler sınavla öğrenci alacak okulları ve kapasitelerini bu sene arttı mı? Arttı ise yaklaşık ne kadar arttı?

"Bu sene Bakanlığımız bürokratları ve il müdürlerimiz gerçekten olağan üstü bir çaba sarf ettiler. Bir taraftan liseye geçecek öğrenci sayısı arttı, diğer taraftan illerde deprem önlemleri kapsamında bazı okullarımıza yıkım kararı verildi. Bu verilerle süreci başından itibaren tüm illerimizle koordineli bir şekilde yürüttük. Okul türü değişikliğinden yapımı tamamlanan okulların türlerinde o bölgedeki ihtiyaç durumuna göre değişiklik taleplerine kadar illerimizin kapasite oluşturma taleplerini hemen yerine getirdik. Hemen hemen tüm illerde öğrencilerin tamamı sınavsız okullara yerleşecekmiş gibi sınavsız okul kapasitesi oluşturduk. Ayrıca sınavlı okul kapasitesinde de önemli artış sağladık."

2019 yılında 60 ilde sınavla öğrenci alan en az bir Anadolu Lisesi bulunurken 21 ilde merkez ve ilçelerde sınavla öğrenci alan Anadolu Lisesi bulunmuyordu. Bu konuda velilerden çok şikâyet alınıyordu. Bu sorunu çözüldü mü?

2019 yılında özellikle tarihi Anadolu Liselerimizi sınavlı okul kapsamına almıştık. Bu süreçte 21 ilimizde bu adımı atamamıştık. Bu süreci bu yıl tamamlamış olduk. Böylece 81 ilimizde de sınavla öğrenci alan en az bir Anadolu Lisesi olacak. Buradaki ilkemiz sınavlı okulların ülke sathında adaletli dağılımını sağlamak ve erişimini kolaylaştırmak.

Yayınlandığı Kategori Eğitim Haberleri

Yeni Koronavirüs (COVID-19) salgınından dolayı alınan tedbirler dahilinde kurumumuz da mezun öğrencilere verdiği sayılsal dersleri uzaktan öğretim şeklinde yeninden düzenledi. Mezun öğrenciler için verdiğimiz sayısal dersleri, öğretmenlerimiz Microsoft Teams üzerinden online sınıflar oluşturarak devam ettirmektedirler. #evdekal ve #hayatevesığar çağrılarına kulak vererek siz değerli öğrencilerimizin ihtiyacı olan öğretimi almalarına yardımcı oluyoruz. Mezun öğrenciler için sayısal uzaktan öğretim ders programı:

Mezun Sayısal Uzaktan Öğretim Programı
  Saat Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma
1 11:00 - 11:45 ONLİNE
DENEME
GÜNÜ
AYT Matematik Geometri Kimya TYT Matematik
Özlem Hoca Evren Hoca Sadullah Hoca Sevgi Hoca
2 12:00 - 12:45 AYT Matematik Geometri Kimya TYT Matematik
Özlem Hoca Evren Hoca Sadullah Hoca Sevgi Hoca
  13:00 - 13:45        
3 14:00 - 14:45 Türkçe Fizik   Biyoloji
Ahmet Hoca Fatih Hoca   Nesrin Hoca
4 15:00 - 15:45 Fizik Fizik   Biyoloji
Fatih Hoca Fatih Hoca   Nesrin Hoca
Yayınlandığı Kategori Online Ders Programları

12. Sınıf öğrencilerimiz için verdiğimiz sayısal örgün öğretim programına Yeni Koronavirüs (COVID-19) düzenlemelerinden sonra uzaktan öğretim programı şeklinde devam ediyoruz. TYT ve AYT sayısal bölümünden sınavlarına hazırlanan öğrencilerimizin ihtiyaç duydukları eğitimi almalarına ve evde geçirecekleri zamanları değerlendirmelerine yardımcı oluyoruz. Gençlerimizin evde kaldıkları zamanı destekliyor ve 12. sınıflar için sayısal uzaktan öğretim ders programımız şu şekildedir.

12. Sınıf Sayısal Uzaktan Öğretim Programı
  Saat Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma
1 11:00 - 11:45 ONLİNE
DENEME
GÜNÜ
Geometri Fizik AYT Matematik Biyoloji
Evren Hoca Fatih Hoca Özlem Hoca Nesrin Hoca
2 12:00 - 12:45 Geometri Fizik AYT Matematik Biyoloji
Evren Hoca Fatih Hoca Özlem Hoca Nesrin Hoca
  13:00 - 13:45        
3 14:00 - 14:45 Fizik TYT Matematik Kimya  
Fatih Hoca Nergiz Hoca Sadullah Hoca  
4 15:00 - 15:45 Türkçe TYT Matematik Kimya  
Ahmet Hoca Nergiz Hoca Sadullah Hoca  
Yayınlandığı Kategori Online Ders Programları

Ülkemiz yeni Koronavirüs (COVID-19) salgını sebebiyle bazı tedbirler kapsamında kurumumuz örgün öğretimine uzaktan öğretim modeliyle devam etmektedir. Öğretmenlerimiz Microsoft Teams üzerinden online sınıflarla öğretime kalınılan yerden devam etmektedirler. Gençler lütfen evde kal çağrılarına siz de kulak verin. Bizler öğrencilerimizin ihtiyacı olan öğretimi evlerinde de almalarına yardımcı oluyoruz. Eşit ağırlık uzaktan öğretim ders programımız şu şekildedir:

Eşit Ağırlık Uzaktan Öğretim Programı
  Saat Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma
1 11:00 - 11:45 ONLİNE
DENEME
GÜNÜ
Edebiyat AYT Matematik Coğrafya Edebiyat
Funda Hoca Özlem Hoca Serhan Hoca Funda Hoca
2 12:00 - 12:45 Edebiyat AYT Matematik Coğrafya Edebiyat
Funda Hoca Özlem Hoca Serhan Hoca Funda Hoca
  13:00 - 13:45        
3 14:00 - 14:45 Geometri Türkçe Tarih TYT Matematik
Evren Hoca Ahmet Hoca   Sevgi Hoca
4 15:00 - 15:45 Geometri Türkçe Tarih TYT Matematik
Evren Hoca Ahmet Hoca   Sevgi Hoca
Yayınlandığı Kategori Online Ders Programları

Önce sağlık sonra eğitim-öğretim yaklaşımıyla ve yeni Koronavirüs (COVID-19) salgını sebebiyle kurumumuz örgün öğretimine uzaktan öğretim modeliyle devam etmektedir. Öğretmenlerimiz Microsoft Teams üzerinden online sınıflarla öğretime kalınılan yerden devam etmektedirler. Gençler lütfen evde kal çağrılarına siz de kulak verin. Bizler öğrencilerimizin ihtiyacı olan öğretimi evlerinde de almalarına yardımcı oluyoruz. 12. sınıf dil uzaktan öğretim ders programımız şu şekildedir.

12. Sınıf Dil Uzaktan Öğretim Programı
  Saat Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma
1 11:00 - 11:45 ONLİNE
DENEME
GÜNÜ
Geometri İngilizce Türkçe Coğrafya
Nergiz Hoca Selda Hoca Ahmet Hoca Serhan Hoca
2 12:00 - 12:45 Geometri İngilizce Türkçe Coğrafya
Nergiz Hoca Selda Hoca Ahmet Hoca Serhan Hoca
  13:00 - 13:45        
3 14:00 - 14:45 Tarih Matematik Matematik İngilizce
  Evren Hoca Evren Hoca Selda Hoca
4 15:00 - 15:45 Tarih Matematik Matematik İngilizce
  Evren Hoca Evren Hoca Selda Hoca
Yayınlandığı Kategori Online Ders Programları

Yeni Koronavirüs (COVID-19) salgınına karşı alınan önlemler dahilinde kurumumuz da 11. sınıflara verdiği sayılsal derleri "uzaktan öğretim" olarak vermeye devam etmektedir. 11. Sınıf sayısal derslerini, öğretmenlerimiz sizlere Microsoft Teams üzerinden sınıflar oluşturarak devam ettirmektedirler. #evdekal ve #hayatevesığar çağrılarına kulak vererek siz değerli öğrencilerimizin evlerinde ihtiyacı olan öğretimi almalarına yardımcı oluyoruz. 11. Sınıf sayısal uzaktan öğretim ders programımız şu şekildedir.…

11. Sınıf Sayısal Uzaktan Öğretim Programı
  Saat Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma
1 11:00 - 11:45 ONLİNE
DENEME
GÜNÜ
  Sayısal Kimya Sayısal Fizik Sayılsal AYT Geometri
    Fatih Hoca Evren Hoca
2 12:00 - 12:45   Sayılsal Kimya Sayılsal Fizik Sayılsal AYT Geometri
  Fatih Hoca Fatih Hoca Evren Hoca
  13:00 - 13:45        
3 14:00 - 14:45   Sayısal Biyoloji Sayılsal Türkçe Sayısal TYT Matematik
  Nesrin Hoca Ahmet Hoca Nergiz Hoca
4 15:00 - 15:45   Sayısal Biyoloji Sayılsal Türkçe Sayılsal TYT Matematik
  Nesrin Hoca Ahmet Hoca Nergiz Hoca
Yayınlandığı Kategori Online Ders Programları

Yeni Koronavirüs (COVID-19) salgınına karşı alınan önlemler dahilinde kurumumuz da verdiği eğitimi "uzaktan öğretim" olarak vermeye devam etmektedir. Öğretmenlerimiz sizlere Microsoft Teams üzerinden sınıflar oluşturarak öğretime kalınılan yerden devam etmektedirler. #evdekal ve #hayatevesığar çağrılarına kulak vererek siz değerli öğrencilerimizin evlerinde ihtiyacı olan öğretimi almalarına yardımcı oluyoruz. Ders programımız şu şekildedir.

8. Sınıf LGS Uzaktan Öğretim Programı
  Saat Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma
1 11:00 - 11:45 ONLİNE
DENEME
GÜNÜ
Matematik Türkçe Matematik Türkçe
Alev Hoca Ahmet Hoca Alev Hoca Ahmet Hoca
2 12:00 - 12:45 EBA TV EBA TV EBA TV EBA TV
EBA TV EBA TV EBA TV EBA TV
  13:00 - 13:45        
3 14:00 - 14:45 Fen Bilimleri Matematik İngilizce İnkılap
Hülya Hoca Alev Hoca Selda Hoca Oktay Hoca
4 15:00 - 15:45 Fen Bilimleri Matematik İngilizce İnkılap
Hülya Hoca Alev Hoca Selda Hoca Oktay Hoca
Yayınlandığı Kategori Online Ders Programları

Talep Formu

Bizimle İletişime Geçin

Talep Formu.
Adınız Soyadınız(*)

E-mail(*)

Telefon(*)
Sadece numara giriniz (ülke kodlarının başında + kullanmayınız)

Talep Edilen Ders(*)

Seviye(*)

Ders Tipi(*)

(*)

Verdiğiniz bilgiler ışığında eğitim danışmanlarımız sizi arayacaktır. İlginizen dolayı teşekkür ederiz.