Ögeler etikete göre görüntüleniyor: lgs deneme kulübü

Pazar, 28 Şubat 2021 12:12

LGS Deneme Sınavları | Deneme Kulübü

LGS Deneme Kulübü Nedir?

Deneme sınavları ile lise geçiş sınavlarına hazırlıyoruz. Yıl içerisinde 20 adet deneme sınavı yapıyoruz. Her denememiz farklı yayınlardan ve öğretmenlerin yaptıkları seçimler sonucu belirlenen denemeler arasından deneme sınavları yapıyoruz. Sınav sonuçlarına göre öğrencilerde belirlenen eksik konuları yine öğrencilerin ders programlarına ekleyerek konu eksiklerini tamamlıyoruz. Bu denemeler sayesinde hangi derslerde nasıl bir performans gösterdiklerini belirleyip ve öğrenciler için test teknikleri geliştiriyoruz. Deneme kulübümüz işte bu 20 deneme sınavından oluşan bir kulüptür.

Deneme Sınavları Nedir?

Deneme sınavları, devlet kurumlarınca hazırlanan liseye  geçiş sınavlarının gerçeğine en yakın şekilde uygulanmasını sağlayan bir simülasyon, bir provadır.

Sınav dönemindeki öğrencilerinin durumlarını en iyi şekilde değerlendirebileceği bu uygulama, performans analizi açısından oldukça önemli bir araçtır.

Deneme sınavları öğrencileri korkutsa da aslında sınav stratejisi oluşturmada sizin en güçlü silahınız olacaktır. Bu yüzden bu uygulama üzerine çok büyük beklentiler yüklemeden soğukkanlı bir yaklaşım izleyin. Kendinizi sınavın sonuçlarına göre başarılı veya başarısız olarak ilan etmek yerine eksiklerinizi değerlendirin. Deneme sınavları sizin gerçek sınavdaki performansınızın kesin bir göstergesi değildir.

Deneme sınavları başarısızlık nedenleri genellikle öğrencinin bu uygulamayı hedefe giden bir araç olarak görememesinden kaynaklanır.

Deneme Sınavlarına Girmenin Yararları

Deneme sınavlarının ilk ve en önemli yararı öğrencilerin bilgilerini ve becerilerini belirli aralıklarla ölçmesidir. Sınavdaki performansını gören öğrenciler eksik oldukları konuları analiz ederek yeni çalışma stratejileri geliştirebilir ve başarı oranlarını arttırabilir. Sınavdaki boş veya yanlış sorularını gören öğrenci, hangi konularda eksiği olduğunu, hangi soruları çözerken yanlış yaptığını deneme sınavları sayesinde görebilir. Öte yandan, kaygı ile başa çıkma hususunda da öğrencilere yol gösteren denemeler, aslında sınav esnasında nasıl davranılması gerektiğini uygulamalı olarak gösterir.

Bir diğer önemli husus da zaman planlamasıdır. Deneme sınavlarına girmeyen öğrenci, hangi bölüme ne kadar süre harcayacağını, kaçıncı dakikada artık soru kontrolüne geçmesi gerektiğini tahlil edemez. Bu durum kaygıyı arttıracağı gibi hata yapma olasılığını arttırır.

Deneme sınavları, alanında deneyimli eğitmenler tarafından MEB gündemi titizlikle takip edilerek hazırlanır. Konuların dağılımını ve şıklar içerisindeki çelişkileri dikkatlice analiz eden eğitmenler, öğrencilerin deneme sınavları aracılığıyla gerçeğe en yakın sınav deneyimini yaşamasını sağlar. Böylelikle öğrenciler asıl sınavdan aylar önce nasıl sorularla karşılaşacağını bilerek kendilerini hazırlayabilirler. Deneme sınavı çözümleri yapıldıktan sonra öğrencilere ve rehber öğretmenlere düşen görev ise eksik konuları, yanlış cevapları tespit ederek yeni bir program oluşturmaktır.

Unutmayın ki eksik konu demek bilgisizlik demek değildir. Bazen öğrenciler konuya tamamen hakim olsa da soru çözebilmek için henüz yeterli beceriyi kazanamamış olabilir. Bu durumda öğrenciler belirli konuya dönerek eksiklerini kapatmalı ve daha çok soru çözmelidir.

Kısacası deneme sınavları sizin dostunuzdur. Ulaşmak istediğiniz hedefe ne kadar yolunuz kaldığını ve bugüne kadar ne kadar yol kat ettiğinizi denemeler sayesinde öğrenebilirsiniz.

Deneme Sınavlarına Girerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Denemelerle alakalı öğrencilerin cevabını aradığı sorulardan biri de sınavda nelere dikkat edilmesi gerektiğidir. Bu noktada sorunun cevabı aslında sizde saklıdır. Hedefinizi belirleyip yeteneklerinizi keşfettikten sonra denemeler esnasında nelere öncelik tanımanız gerektiğini kendiniz belirleyeceksiniz.

Aklınızdaki hedefe dair elbette dikkat etmeniz gereken bazı hususlar bulunur;

  • Sınav esnasında hangi bölüme ne kadar süre ayıracağınızı belirleyin. Sözel bir bölüm okumak istiyorsanız Türkçeye vakit ayırmanın Fen soruları çözmekten daha fazla getirisi olacağını düşünürsek stratejinizi bu doğrultuda şekillendirmeniz daha doğru olacaktır. Fakat ne olursa olsun mutlaka tüm soruları tekrardan rahat bir şekilde kontrol edebilmenizi sağlayacak vakti yaratmaya çalışın.
  • Denemeler gerçek sınavın bir simülasyonudur. Bedeninizi de bu düzene alıştırmak ve gerçek sınavdaki aksilikleri en aza indirmek için mutlaka denemeden önce güzelce uyumuş ve kahvaltı etmiş olarak sınıfınızda hazır bulunun.
  • Deneme sınavına gelirken rahat kıyafetler tercih edin. Sizi sıkacak veya rahatsız edecek giysiler dikkatinizi dağıtarak hata yapmanıza neden olabilir.
  • Çoğu öğrenci deneme sınavlarında uçlu kalem kullanmaya alışkındır. Gerçek sınavda ÖSYM tarafından size kurşun kalem ve kalemtıraş verileceğinden elinizi bu gereçleri kullanmaya alıştırmalısınız. Bu yüzden denemelere gelirken yanınızda kurşun kalem ve kalemtıraş getirmeniz daha mantıklı olacaktır.
  • Sınav sırasında çevrenizdekilere odaklanmak yerine kendi kitapçığınız ile ilgilenin. Bazen çözemediğiniz sorular ile karşılaştığınızda çevrenize bakma ihtiyacı duyabilirsiniz. Bu noktada en önemli şey başkalarının ne yaptığı değil, sizin performansınızdır.
  • Çözemediğiniz bir soruyla karşılaştığınızda moralinizi bozmayın. Onu boş bırakarak diğer sorulara geçin. Testi bitirdiğinizde dönüp tekrardan sakin bir ruh haliyle soruya okuyabilirsiniz. Çoğu öğrenci sınav kaygısından ötürü yapabileceği basit bir soruyu dahi anlayamayabilir. Bu durumda kendinizi telkin ederek sınava odaklanın.
  • Kafadan işlem yapmaktan kesinlikle kaçınmalısınız. Bu durum hata yapma olasılığınızı yükseltir ve basit bir soruyu dahi işlem hatasından dolayı kaybetmenize neden olur. İşlemlerinizin her aşamasını kitapçığa yazarak kontrol süresinde mutlaka cevabınızı gözden geçirin.
  • Soruların tamamını okumadan kesinlikle cevaplamayın. Öğrenciler kimi zaman süre kaygısından ötürü sorunun yarısında cevabı bildiklerini düşünerek herhangi bir şıkkı işaretleyebiliyor. Bazen bir soru tek bir kelimede saklıdır. Gözden kaçırdığınız bir nokta başarısız olmanıza neden olabilir.

Deneme Sınavı Analizi Yapmanın Püf Noktaları

Sınavınız bitti. Deneme sınavı cevap anahtarı kağıdını elinize aldınız ve testleri kontrol etmeye koyuldunuz. Bu noktada sınavdan tam olarak verim alabilmeniz için analiz esnasında izlemeniz gereken bir yol vardır.

Öncelikle boş sorulara odaklanın. Unutmayın asıl sorun yanlış yaptığınız sorularda değil, boş bıraktıklarınızdır. Boş soru konu eksikliğinizin göstergesidir. Bu soruları yeni programınızı hazırlarken göz önünde bulundurun. Henüz işlenmeyen konular hakkındaki boş bıraktığınız soruları dikkate almayın.

Yanlış cevapladığınız soruların sizi yıldırmasına müsaade etmeyin. Bu durumun sebeplerini etkin bir şekilde değerlendirerek hata yapma olasılığınızı azaltacak yeni stratejiler geliştirin. Eğer kesinlikle doğru cevapladığınızı düşündüğünüz bir soruda yanlış yaptığınız fark ettiyseniz büyük ihtimal ile konuyu yanlış öğrenmişsinizdir. Bu durumda eğitmeninizle  görüşerek soruyu tekrardan değerlendirin ve konuyu tekrar edin.

Eğer yanlış yaptığınız soruyu salladıysanız bir daha bu davranışı tekrarlamayın. Bildiğiniz üzere yanlış cevaplar doğru cevapları etkiler.

Doğru cevapladığınız soruları bir kenara atmayın. Mutlaka düzenli aralıklarla o konular üzerine de soru çözün. Böylelikle bildiğiniz konulardaki sınav kontrolünüzü de kaybetmemiş olursunuz.

Rehber öğretmeniniz ile beraber deneme sınavı analiz raporu çıkardığınızda belirlediğiniz yoldan şaşmayın. Programınızı eksiksiz bir şekilde uygulamaya özen gösterin.

Denemelerin tümü kurumsal deneme sınavlarıdır.

54 farklı yayın evinden rehberlik servisimiz seçerek deneme sınavlarını uygulanır.

Türkiye geneli deneme sınavları ayrıca ücretlendirilir ve sınava giriş isteğe bağlıdır.

Deneme sınav sonuç karneleri kurum rehber öğretmenimiz tarafından değerlendirilip, veli ve öğrencilerimize paylaşılmaktadır.

Not 1 : Pandemiden dolayı MEB'in çalışma takvimine göre gerekli düzenleme yapılabilir. 

Not 2: İsteyen öğrenci sınavlarımıza online olarak ta katılabilir. 

Yayınlandığı Kategori Boğaziçi Rehberlik

Talep Formu

Bizimle İletişime Geçin

Talep Formu.
Adınız Soyadınız(*)

E-mail(*)

Telefon(*)
Sadece numara giriniz (ülke kodlarının başında + kullanmayınız)

Talep Edilen Ders(*)

Seviye(*)

Ders Tipi(*)

(*)

Verdiğiniz bilgiler ışığında eğitim danışmanlarımız sizi arayacaktır. İlginizen dolayı teşekkür ederiz.