Online ders, mekandan bağımsız, öğretici (öğretmen) ve öğrenici (öğrenci)'nin teknolojik bir platform üzerinde buluşması ile yapılan derslerin genel adıdır. Online ders veya uzaktan eğitim olarak da isimlendirdiğimiz eğitim-öğretim modeliyle önümüze çıkan zaman, ulaşım, mekan gibi birçok problemi çözüme ulaştırmış hatta bu günlerde COVİD-19 virüsü gibi ölümcül tehditleri de bertaraf etmiş oluyoruz. Dolayısıyla siz öğrencilerimiz ve eğitim personellerimizin sağlığı için sosyal izolasyon kurallarına uyarak kendi konforlu mekanlarımızda eğitimlerimize devam edebilmekteyiz.
Bu süreçte eğitim ve öğretimin aksamaması ve öğrencilerin evde geçirdikleri süreyi verimli bir şekilde değerlendirmeleri adına online ders (uzaktan eğitim) modeline geçiş yaptık. Tam bu noktada öğrenci ve velilerimizin akıllarına gelen soruları cevaplamak için derlediğimiz bilgileri sizinde paylaşacağız.
Bazı Üniversitelerin bölümlerinde veya özel teknoloji kurslarının kullandığı uzaktan eğitim modeli mekandan bağımsız eğitim-öğretiminin sürdürülmesine imkan veriyor. Daha çok herhangi bir Üniversite de örgün öğretim modeline uygun eğitim alamayacak, zaman problemi olan ya da çalışmaya devam ederek kendine uygun zamanlarda eğitim almak isteyen bireyler için uygun olmuştur. Ancak ülkemizde ve dünyada COVİD-19 virüsünün sebep olduğu değişimlerin diğer bir kolu da eğitim alanında yaşanıyor. Uzaktan eğitim modelinde bazı dersler aslında offline (önceden kayıt edilmiş eğitimler) olarak görmekteyiz, Yeni Koronavirüs ile birlikte derslerin online olarak bir öğretmenin canlı yayında öğrencileriyle buluşmasını şeklinde evrilerek "Online Ders" şeklinde olmuştur. Öğretmen ile öğrenci arasındaki paylaşımın en az örgün öğretim sistemi kadar verimli bir şekilde sağlanabildiği online dersler, bireylerin kendi konumlarından ayrılmadan eğitim-öğretimin devam etmesini sağlar.
Okul derslerinde takviye ders alan öğrenciler, üniversite sınavlarına hazırlanan öğrenciler ya da üniversite alan derslerinden takviye alan öğrenciler kaldıkları yerden derslerine online devam edebilecekler. Öğretmenlerimiz, MS Teams, ZOOM, Skype üzerinden kendi öğrencilerine ders anlatmaya devam ediyorlar. Bir öğretmenimizden ders alıyorsanız size bir kullanıcı adı ile şifre gelmiştir, Bahsi geçen platformlar üzerinden sınıflar oluşturarak öğrencileri bu sınıfları katılmaları için bir link ve şifre göndererek online sınıflara katılmalarını kolaylaştırdık.
Online sınıflara katılan öğrencilerimiz, karşılarında canlı yayın olarak yine kendi öğretmenlerini görerek kaldıkları yerden eğitim-öğretimlerine devam ediyorlar. Online sınıfların güzel bir tarafı ise öğrenciler canlı yayını kaçırsa bile offline olarak dersi izleyebilirler. Online dersler örgün öğretimde olduğu gibi bazı gün ve saatler şeklinde planlanmış olup o gün ve saatlerde öğrencilerin online sınıflarda hazır bulunmaları gereklidir.
Online ders programlarımızı görmek ve bu programlardan birine katılmak isterseniz lütfen buradan inceleyiniz.
Öğretmenlerimizin herhangi bir teknoloji sistemine kayıt yaptırmaları gerekmemektedir. Biz kurum olarak tüm teknolojik yapılandırmayı ve altyapıyı hazırlayarak sınıflar oluşturup öğretmen ve öğrencilerimize hazır sınıflar üzerinden ders işlemelerine olanak sağlıyoruz. Online ders anlamak öğretmenlerimiz sadece bizim vereceğimiz link ve şifrelerle giriş yapmaları yeterli olacaktır.
Klasik özel ders programlarımızda öğretmen ve öğrenci bir konumda karar kılıp orada buluşarak özel ders işliyorlardı. Şimdi ise Yeni Koronavirüs tedbirleri kapsamında bu dersler online olarak MS Teams, ZOOM ve Skype üzerinden online olarak yapılıyor. Bunun için öğretmen ve öğrencinin kendilerine göre planlama yapmaları ya da bu planlamayı başlangıçta kurumumuz da yapmaktadır. Diğer günlerde değişiklikleri kendi aralarında yapan birçok öğretmen ve öğrencimizde bulunmaktadır. Online özel ders için öğretmen ve öğrenci online olarak buluşabilir, gerek lise, gerek üniversite hazırlık olsun gerek üniversite sınavları için olsun planlanan takvime uyarak online özel dersleri sürdürebilirsiniz.
Ders çalışma rutininiz sırasında çözemediğiniz için kenara ayırdığınız soruları, online soru çözüm seansları sırasında online olarak öğretmenler ile paylaşabilir, eksiklerinizi kapatabilirsiniz. Sorularınızın fotoğrafını çekerek öğretmenlerinize iletebilir, online soru çözüm saatinizde bu soruları karşılıklı olarak değerlendirebilirsiniz.
Lise veya üniversite seviyesindeki öğrenciler, sıklıkla dönem projeleri için öğretmenlerden danışmanlık hizmeti almaktadır. Bu süreci online sistem üzerinden de devam ettirebilirsiniz. Projenizde hali hazırda bulunduğunuz noktayı danışmanınız ile paylaşarak online görüşme saatinizde çalışmalarınızın üzerinden geçebilirsiniz.
Online ders uygulamalarından verim alınabilmesi için güvenilir bir platformu kullanmak hayati önem taşır. Online canlı ders işlenebilmesi adına teknolojik altyapının güçlü olması, güvenlik önlemlerinin ve güvenilir olması, süreklilik arz etmesi gibi imkanlarını sağlayabilmesi çok önemlidir. Bu noktada Zoom, Teams ve Skype Business gibi platformlarının imkanlarını hem size hem de eğitmenlerimize ulaştırmaktayız.
Genellikle online eğitim çalışmaları zaman ve mekan esnekliği sağlaması açısından sıklıkla tercih edilebilmektedir. Dilediğiniz mekanda, özellikle sosyal izolasyon sürecinde, online ders
uygulamalarının imkanlarını değerlendirebilirsiniz. Eğitmeniniz ile belirlediğiniz bir gün ve saatte size en uygun platform üzerinden ders çalışma rutininizi sürdürebilirsiniz.
AYT: Alan Yeterlilik Testleri, üniversiteye gitmek isteyen lise son sınıf veya lise mezunu öğrencilerinin 4 yıllık fakültelere yerleşmesi için girmesi gereken sınavın ismidir. Kısa ismi ile AYT'ye girmek isteyen öğrencilerin öncelikle TYT sınavına girmeleri gerekiyor. AYT sınavı YKS'nin ikinci oturum sınavıdır.
Önceki isimleri YGS ve LYS olan TYT - AYT, liseden sonra eğitimine devam etmek isteyen öğrenciler için yüksek öğretime geçiş sınavlarıdır. Üniversite okumak, hayatına eğitimli biri olarak devam etmek, mesleki ve bilgi yetkinliğine sahip bir insan olmak için önlerindeki TYT ve AYT sınavlarına girerek bu hayallerini gerçekleştirmek için bir adım atabilirler.
YKS: yani TYT ve AYT sınavlarından ilk oturum olan TYT (Temel Yeterlilik Testi), öğrencilerin lise ve öncesinde edindikleri bilgilerin ve mantık yürütme gibi yeteneklerin temel yeterliliğini ölçen YKS'nin birinci oturum sınavıdır. Lise son sınıf öğrencilerinin ve lise mezunu öğrencilerinin girdiği bir sınavdır. TYT'de Türkçe ve Matematik ağırlıklı sorular bulunmaktadır. TYT'de:
olmak üzere toplamda 120 soru vardır.TYT sınav süresi135 dakikadır ve öğrencilerin bu süre içinde tüm soruları cevaplamaları istenmektedir.
YKS: yani TYT ve AYT sınavlarından ikinci oturum olan AYT (Alan Yeterlilik Testi), öğrencilerin sayısal, sözel, eşit ağırlık ya da dil alanlarındaki başarısını ölçen YKS'nin ikinci oturum sınavıdır.
AYT'de:
olmak üzere toplamda 160 soru vardır. AYT sınav süresi 180 dakikadır ve öğrencilerin bu süre içerisinde tüm soruları cevaplamaları istenmektedir. YKS puanı hesaplanırken; TYT puanının %40'ı ve AYT puanının %60'ı toplam sınav puanını olarak hesaplanacaktır. TYT'den 150 baraj puanını geçen öğrenciler ikinci sınavdan alacakları puanla 4 yıllık bir fakülteye girmeye hak kazanacaktır. Ancak AYT'de ise 180 baraj puanının geçilmesi gerekmektedir. TYT'den 150 puanı geçen ve AYT'den 180 puanı geçen öğrencileri 4 yıllık üniversite yani lisans tercihi yapılabilecektir.
TYT ve AYT sınavlarının isimleri değişse de öğrencilerin herhangi bir üniversiteye yerleşebilmesi için yapması gerekenler değişmedi. Lise son sınıf veya lise mezunu öğrencilerin YKS sınavlarına programlı bir şekilde hazırlanması gerekiyor. Kendi alanlarındaki konu eksiklerini gidermenin yanında, sorular üzerinde pratik kazanarak sınav esnasındaki zamanı da iyi yönetmeliler. mmmmkkkkıı887fxsa
SAYISAL: Matematik + Fen Bilimleri
SÖZEL: Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler 1 + Sosyal Bilimler 2
EŞİT AĞIRLIK: Matematik + Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler 1
ÖSYM'nin puan hesaplanması için koyduğu kurallara göre: AYT (Alan Yeterlilik Testi) puanınızın hesaplanabilmesi için öncelikle TYT sınavından en az 150 puan almanız gereklidir. Bunun yanında, TYT Türkçe ve TYT Matematik testlerinden en az birinden 0.5 net yapmanız gereklidir. AYT puanı hesaplanması için, puan türünüz için gerekli alan testlerinden en az birinden 0.5 net yapmanız gerekmektedir.
Hayır. AYT sınavında alacağınız puan TYT puanınızı etkilemez. TYT puanı ile tercih yaparak bir bölüme yerleşmek isteyen fakat AYT sınavına da girmek AYT'de ne yapabileceğini görmek isteyen öğrencilerin içi rahat olsun. Kendinizi AYT sınavı ile test edebilirsiniz. AYT sınavından alacağınız herhangi bir puan TYT puanınızı etkilemez.
Hayır. Alan dışı testleri çözmek AYT puanınızı etkilemez. Mesela Sayısal puanı hesaplanırken sadece fen bilimleri ve matematik testlerinden alınan puanlar etkiler. Diğer testleri çözmeniz Sayısal puanınızı etkilemez.
TYT puanı ile 2 Yıllık Önlisans Bölümleri, AYT puanı ile 4 Yıllık Lisans Bölümleri ve Yüksekokullar alım yapacak.
Sayısal öğrencileri 1. oturum olan TYT sınavı, 2. oturum AYT'de de Fen Bilimleri ve Matematik testlerini çözmek zorundalar.
TYT Sayısal Test Ağırlıkları
AYT Sayısal Test Ağırlıkları
Sözel öğrencileri 1. oturum TYT sınavı, 2. oturum AYT'de de Türk Dili Edebiyatı+Sosyal Bilimler - 1 ve Sosyal Bilimler - 2 testlerini çözmek zorundalar.
TYT Sözel Test Ağırlıkları
AYT Sözel Test Ağırlıkları
Türk Dili ve Edebiyat Sosyal Bilimler – 1
Sosyal Bilimler – 2
Eşit Ağırlık öğrencileri 1. oturum TYT sınavı, 2. oturum AYT'de de Matematik ve Sosyal Bilimler - 1 + Türk Dili Edebiyatı testlerini çözmek zorundalar.
TYT Eşit Ağırlık Test Ağırlıkları
AYT Eşit Ağırlık Test Ağırlıkları
Türk Dili ve Edebiyat Sosyal Bilimler - 1
Yabancı Dil öğrencileri 1. oturum TYT sınavı, 2. oturum AYT'de de Yabancı Dil testini çözmek zorundalar.
TYT Yabancı Dil Test Ağırlıkları
AYT Yabancı Dil Test Ağırlıkları
Yabancı Dil: %60