Tarihe göre süzülmüş ögeler: Aralık 2017

Pazar, 17 Aralık 2017 01:59

Burslu Okumak İster misiniz?

Burslu olarak özel eğitim almak ister misiniz?

Her yıl Aralık veya Ocak ayı içersinde yapılması plananlan sınav ile öğrencilerden başarılı olanlar arasında ilk 5'e giren öğrencilere bursluluk statüsüyle eğitim verecek, detayları altta verildiği gibi olan sınav; 6-7-8-9-10 ve 11. sınıfları kapsayacak. Burslu okuma hakkı kazanan öğrenciler, Boğaziçi Ders'in burslu öğrenci kontenjanı olan şubelerinde özel 6-12 kişilik sınıflarda eğitim alacaklar. Bursluluk sınavı iki gün içerisinde seçmeli olarak yapılacak, öğrenciler kendilerine uygun gün ve saatte sınava girebilecek.

Boğaziçi Ders bursluluk sınavına başvurular ilan edilen tarihe kadar devam edecek. sınava giren öğrenciler sonuçları sınavdan bir hafta sonra öğrenebilecekler ve 1. , 2. , 3. , 4.  ve 5. olan öğrenciler sıralamalarına göre bursluluk indirimi alacaklar. İndirim oranları şube müdürleri tarafından duyurusu başvuru onay sırasında yapılacaktır.

Burs kazanan öğrenciler kayıt yaptırmak istemez ve burslarını kullanmak istemez ise, kendinden sonra gelen öğrenci kayıt yaptırabilecek. Burs kazanan öğrenciler en fazla 15 gün içerisinde kayıt yaptırmak zorunda olduklarından bu süre bitiminde kayıt yaptırmamış ise kendinden bir sonraki öğrenci bu hakkı kullanabilecek.

Boğaziçi Ders bursluluk sınavına kayıt yaptıran öğrenciler, sınava seçtikleri şubelerde girecekler, yaptıkları sınav tarihi ve saatine göre sınav yerine gelecek öğrenciler en az 30 dakika önce sınav yerinde hazır bulunmaları sınava hazırlık açısından önemlidir. Sınav başlamadan sınav ile ilgili gerekli açıklamalar sınav gözetmenleri tarafından öğrencilere aktarılacak, sınav bitimine kadar öğrenciler sınava giremez ve sınavdan çıkamazlar. Sınavdan çıkmak isteyen öğrenciler ise sınava geri dönemezler.

Boğaziçi Ders bursluluk sınavı tamamen ücretsiz olup 6-7-8-9-10 ve 11. sınıfta okuyan öğrencilerin tamamı bursluluk sınavına girebilir. Bursluluk sınavı ve sonucu sadece sınav sonuçlarının açıklanmasından itibaren 2 hafta geçerli olacaktır.

 Bu yılın bursluluk sınavına ulaşmak için tıklatınız.

Boğaziçi Ders Bursluluk Sınavı

Yayınlandığı Kategori Boğaziçi Rehberlik

Talep Formu

Bizimle İletişime Geçin

Talep Formu.
Adınız Soyadınız(*)

E-mail(*)

Telefon(*)
Sadece numara giriniz (ülke kodlarının başında + kullanmayınız)

Talep Edilen Ders(*)

Seviye(*)

Ders Tipi(*)

(*)

Verdiğiniz bilgiler ışığında eğitim danışmanlarımız sizi arayacaktır. İlginizen dolayı teşekkür ederiz.