Ulusal düzeydeki sınavlar dışında eğitim ve iş amacıyla uluslararası sınavlara hazırlık kurslarımızı değerlendirebilirsiniz. Eğer akademik kariyer ve yurt dışında çalışma hayatı planlıyorsanız eğitim kurumumuz tarafından alabileceğiniz kurslar:
Boğaziçi Ders ayrıcalığı ile her bir eğitim için ihtiyacınız olan desteği, girmiş olduğunuz deneme sınavı neticesinde uzman eğitmenler aracılığıyla alabilirsiniz. Lise ve üniversitesi gibi eğitim kurumlarında uluslararası düzeyde eğitim almaya hak kazanmak için yukarıda listelenen çeşitli sınavlara girmeniz gerekir. Bazıları akademik düzeyde bazıları ise normal eğitim düzeyinde olan sınavların her biri farklı bir uluslararası merkez tarafından düzenlenir. Katılım sağlamak için başvuru tarihlerini kaçırmamalı, özel başvuru şartlarını sağladığınızdan emin olmalısınız.
TOEFL, uluslararası sınavlar arasında yurt dışı yüksek lisans programlarına kabul edilmek için girilen sınav türlerinden biridir. Bu sınavda konuşma, dinleme, yazma ve okuma olmak üzere 4 aşama vardır. Toefl, Amerika ve Avrupa olmak üzere çeşitli ülkelerde geçerliliği olan bir sınavdır. Yılda 50 kere yapılan bu uluslararası sınav türüne katılmak için est.org adresinden hesap açarak kayıt oluşturmanız gerekir.
IELTS de yurt dışında eğitim almak amacıyla girilen sınavlardan bir diğeridir. İngilizce dilinde hazırlanabileceğiniz uluslararası sınavlardan biri de IELTS’tir. Sınav, TOEFL gibi okuma, dinleme, yazma ve konuşma olmak üzere 4 kısımdan oluşur. Sınava 140 farklı ülkeden girebilme şansına sahipsiniz. IELTS sadece akademik anlamda değil, akademik olmayan birçok kurumun da kabul ettiği dünya genelinde yaygınca uygulanan sınavlardan biridir.
Uluslararası sınavlara hazırlık programları kapsamında Boğaziçi Ders avantajıyla kurs alabileceğiniz bir diğer sınav SAT’tır. Üniversiteyi Amerika’da okumak isteyenlerin ya da yurt dışında okuyup Türkiye’de lise eğitimi almak isteyenlerin katıldığı sınava SAT denir. 5 yıl geçerliliği olan sınavda okuma, yazma, kompozisyon ve matematik olmak üzere 4 kısım bulunur. AP’ye göre daha kolay olması ve Amerika’da üniversite okumak isteyenlerin okula kabul edilmesini kolaylaştırması açısından avantajlı bir sınav türüdür.
GMAT, yurt dışında işletme yönetimi bölümünde okumak ve yüksek lisans yapmak isteyen öğrencilerin girdiği bir sınavdır. Sınav analitik yazma, eleştirel düşünme ve kendini analitik, muhakeme ve analiz gibi farklı bölümlerden oluşan sınavda matematik bölümü de bulunur. Matematik konusunda zorlanıyorsanız Boğaziçi Ders avantajıyla sınav mantığına uygun konu anlatımları ve soru çözümleri için uzman eğitmenlerimiz yanınızdadır.
GRE (Graduate Record Examination), ABD’de lisansüstü eğitimi almak isteyen öğrencilerin katıldığı: muhasebe, çıkarım yapma, önemli ve önemsiz detayları birbirinden ayırma, özetleme gibi kısımlardan oluşan kademeli bir sınavdır. Sınava girmek isteyen öğrencilerin başvurularını ets.org adresinden yapmaları gerekir.
Merkezi ABD’de bulunan College Board tarafından düzenlenen AP (Advance Placement), 60’tan fazla ülkede tanınan bir sınav türüdür. Türkiye’de ise 14 lisede geçerliliği bulunur. Bu sınavdan geçerli not alan öğrenciler, Türk liselerinde matematik, fizik, kimya, biyoloji ve istatistik gibi derslerden muaf olur.
IB (Uluslararası Bakalorya) , 3-19 yaş arasından çok farklı öğrenci grubuna uygulanan bir sınavdır.
Her uluslararası sınav farklı bir müfredat ve soru stratejisi ile hazırlanır. Bu nedenle her sınav özelinde ayrı kurslar oluştururuz. Bu doğrultuda:
Siz de yabancı ülkede eğitim görmek, kariyer yapmak istiyorsanız şimdi uluslararası sınavlara hazırlık kursu için bize başvuruda bulunabilirsiniz.
Boğaziçi Ders Eğitim ve Danışmanlık, ihtiyacınıza göre TOEFL hazırlık kursu ve TOEFL için özel ders sunmaktadır. Bu amaçla İstanbul’da İngilizce özel ders almak istiyor ve TOEFL’a nasıl hazırlanacağınızı merak ediyorsanız doğru adrestesiniz.
İnternet temelli bir sınav olan TOEFL, başta Amerika ve Avrupa olmak üzere İngilizce eğitim veren uluslararası akademik kurumlarda yüksek lisans yapmak isteyen adayların İngilizce yeterlilik düzeylerini kanıtlamak üzere girdiği bir sınavdır. Sınav, adayların üniversite düzeyinde İngilizce kullanımını ve anlama seviyesini ölçmeyi amaçlar. Öğrencilerin, akademik bağlamda okuma, konuşma, duyduğunu anlama ve yazma yetilerini değerlendirmeyi hedefler.
TOEFL’a girebilmek için ets.org adresinden bir hesap açarak başvuru yapmak gerekmektedir. Bir sene içerisinde 50 kez sınav yapılmaktadır. Güncel TOEFLbaşvuru tarihleri ve TOEFL giriş ücretine bilgiler ets.org adresinde yer almaktadır. TOEFL sonuçları 2 yıl geçerlidir. Takip eden 12 gün içerisinde olmadığı sürece, sınava birden çok kez girmek mümkündür. Sınav ücreti ülkeden ülkeye değişmekle birlikte Türkiye için Ağustos 2018 itibariyle 185 Dolar’dır. Sınava giren kişiler, talep edecekleri her sınav sonucu için ekstra ücret ödemek durumundadırlar.
TOEFL “Reading”, “Listening”, “Speaking” ve “Writing” olmak üzere dört kısımdan oluşmakta ve yaklaşık 4.5 saat sürmektedir.
Sınavın “Reading” kısmında 3 ya da 4 adet akademik bir metin verilir ve bu metinlerle ilintili 36-56 sorunun yanıtlanması beklenir. Bu paragraflar çok çeşitli konularla ilgili olabilir. Sınavın bu kısmı, adayların okuduğunu anlama becerilerini ölçmeyi hedefler. Bu kısım, çıkan soru sayısına göre 60-80 dakika sürmektedir.
Sınavın “Listening” kısmında, adaylara çeşitli dersler ile kampüs ortamıyla ilintili sohbetler dinletilir. Öğrencilerin akademik bağlamlarda duyduğunu anlama ve ilişkili soruları bu çerçevede cevaplama yetilerini ölçmek hedeflenir. Bu kısımda 34 ile 51 arası soru yer almaktadır. Soru sayısına göre 60-90 dakika süre verilir.
Reading ve Listening’in ardından 10 dakikalık bir ara verilir ve TOEFL’ın “Speaking” kısmı başlar. 20 dakikada tamamlanan bu aşamada öğrencilerin 6 farklı çerçevede kısa konuşmalar yapması gerekmektedir. Bu kısımda öğrenciler aşina oldukları tahmin edilen konularda kendi görüşlerini ifade eder. Ayrıca, reading ve listening’ten ögeler barındıran entegre konuşma soruları da bulunmaktadır. Bu sorularda ise sınava giren adaylardan verilen okuma metninden ya da dinletilen konuşmadan gerekli unsurları içeren bir konuşma yapması beklenmektedir. Sınavın bu kısmı, adayların kendilerini sözlü olarak ifade etme yetilerini ölçmeyi amaçlar.
Sınavın son aşamasında ise “Writing” yer alır. Bu kısımda öğrencilerin iki adet kompozisyon yazması beklenir. Bu kompozisyonların birinde, yine bir okuma metni verilir ve bir konuşma dinletilir. Adaylardan bu konuşma ve metindeki bilgileri analiz ederek, gerektiğinde kıyas yaparak ve benzerlik kurarak bir kompozisyon yazmaları istenir. Diğer “Writing” sorusunda ise bir konu verilerek adayların o konudaki görüşünü ikna edici argümanlar kullanarak ifade etmesi beklenir.
Günümüzde sınavın internet temelli olan versiyonu daha yaygındır. Adayların sınavda zorluk yaşamamak adına Q klavye kullanımına aşina olmaları önemlidir.
TOEFL sonuçları sınav tarihinden itibaren iki hafta içerisinde açıklanır. TOEFL 0-120 arasında bir skalada değerlendirilir. Adaylar girdikleri her bölümden 0-30 arası bir puan alırlar.
TOEFL dünya genelinde 130 ülkede yer alan, 10.000’in üzerinde akademik ve akademik olmayan kurum tarafından kabul etmektedirSınava öncelikli olarak yüksek öğrenimine devam etmeyi amaçlayan öğrenciler girse de burs ve sertifika almak isteyen adaylar, vize başvurusu yapan kişiler, İngilizce öğrenirken kaydettiği aşamayı ölçmek isteyen adaylar ve iş hayatında olup yabancı dil yeterliliğini kanıtlamak durumunda olan kişiler de TOEFL almaktadır. Üniversitede hazırlık okuyarak sene kaybetmek istemeyen öğrenciler de TOEFL alarak dil yeterliliklerini kanıtlamaktadırlar.
TOEFL’ahazırlık sürecinde Boğaziçi Ders’in bu alanda deneyimli uzman kadrosuyla çalışabilirsiniz. İngilizce öğrenmek için dil okullarına gidecek kadar zamanınız ve bütçeniz yoksa Boğaziçi Ders sizi bu sınava hazırlayabilir. Boğaziçi Ders, size ihtiyacınıza yönelik bir program hazırlayarak sınavda zamanınızı doğru kontrol etmenizi ve yüksek skorlar elde etmenizi amaçlar. Reading kısmı için birlikte soru çözümünün yanı sıra, kelime ve okuma egzersizleri yaparak bu alanda kendinizi geliştirmenize yardımcı oluyoruz. Listening kısmında birlikte dinleme egzersizleri yaparak analitik dinleme ve dinlerken etkili not tutma becerilerinizi geliştirmenizi sağlıyoruz. Writing kısmında ise TOEFL’da daha önce çıkmış sorulara benzer sorular üzerinde çalışarak yazı yazma becerilerinizi geliştirmeye yönelik bir program sunuyoruz. Speaking kısmında ise kısa süre içerisinde, bağlamın dışına çıkmadan kendinizi ifade edebilmeniz için örnek sorular üzerinden konuşma egzersizleri yapıyoruz. Böylelikle, endişeye kapılmadan etkili cevaplar vererek bu alandan yüksek puan almanızı hedefliyoruz.