Ulusal düzeydeki sınavlar dışında eğitim ve iş amacıyla uluslararası sınavlara hazırlık kurslarımızı değerlendirebilirsiniz. Eğer akademik kariyer ve yurt dışında çalışma hayatı planlıyorsanız eğitim kurumumuz tarafından alabileceğiniz kurslar:
Boğaziçi Ders ayrıcalığı ile her bir eğitim için ihtiyacınız olan desteği, girmiş olduğunuz deneme sınavı neticesinde uzman eğitmenler aracılığıyla alabilirsiniz. Lise ve üniversitesi gibi eğitim kurumlarında uluslararası düzeyde eğitim almaya hak kazanmak için yukarıda listelenen çeşitli sınavlara girmeniz gerekir. Bazıları akademik düzeyde bazıları ise normal eğitim düzeyinde olan sınavların her biri farklı bir uluslararası merkez tarafından düzenlenir. Katılım sağlamak için başvuru tarihlerini kaçırmamalı, özel başvuru şartlarını sağladığınızdan emin olmalısınız.
TOEFL, uluslararası sınavlar arasında yurt dışı yüksek lisans programlarına kabul edilmek için girilen sınav türlerinden biridir. Bu sınavda konuşma, dinleme, yazma ve okuma olmak üzere 4 aşama vardır. Toefl, Amerika ve Avrupa olmak üzere çeşitli ülkelerde geçerliliği olan bir sınavdır. Yılda 50 kere yapılan bu uluslararası sınav türüne katılmak için est.org adresinden hesap açarak kayıt oluşturmanız gerekir.
IELTS de yurt dışında eğitim almak amacıyla girilen sınavlardan bir diğeridir. İngilizce dilinde hazırlanabileceğiniz uluslararası sınavlardan biri de IELTS’tir. Sınav, TOEFL gibi okuma, dinleme, yazma ve konuşma olmak üzere 4 kısımdan oluşur. Sınava 140 farklı ülkeden girebilme şansına sahipsiniz. IELTS sadece akademik anlamda değil, akademik olmayan birçok kurumun da kabul ettiği dünya genelinde yaygınca uygulanan sınavlardan biridir.
Uluslararası sınavlara hazırlık programları kapsamında Boğaziçi Ders avantajıyla kurs alabileceğiniz bir diğer sınav SAT’tır. Üniversiteyi Amerika’da okumak isteyenlerin ya da yurt dışında okuyup Türkiye’de lise eğitimi almak isteyenlerin katıldığı sınava SAT denir. 5 yıl geçerliliği olan sınavda okuma, yazma, kompozisyon ve matematik olmak üzere 4 kısım bulunur. AP’ye göre daha kolay olması ve Amerika’da üniversite okumak isteyenlerin okula kabul edilmesini kolaylaştırması açısından avantajlı bir sınav türüdür.
GMAT, yurt dışında işletme yönetimi bölümünde okumak ve yüksek lisans yapmak isteyen öğrencilerin girdiği bir sınavdır. Sınav analitik yazma, eleştirel düşünme ve kendini analitik, muhakeme ve analiz gibi farklı bölümlerden oluşan sınavda matematik bölümü de bulunur. Matematik konusunda zorlanıyorsanız Boğaziçi Ders avantajıyla sınav mantığına uygun konu anlatımları ve soru çözümleri için uzman eğitmenlerimiz yanınızdadır.
GRE (Graduate Record Examination), ABD’de lisansüstü eğitimi almak isteyen öğrencilerin katıldığı: muhasebe, çıkarım yapma, önemli ve önemsiz detayları birbirinden ayırma, özetleme gibi kısımlardan oluşan kademeli bir sınavdır. Sınava girmek isteyen öğrencilerin başvurularını ets.org adresinden yapmaları gerekir.
Merkezi ABD’de bulunan College Board tarafından düzenlenen AP (Advance Placement), 60’tan fazla ülkede tanınan bir sınav türüdür. Türkiye’de ise 14 lisede geçerliliği bulunur. Bu sınavdan geçerli not alan öğrenciler, Türk liselerinde matematik, fizik, kimya, biyoloji ve istatistik gibi derslerden muaf olur.
IB (Uluslararası Bakalorya) , 3-19 yaş arasından çok farklı öğrenci grubuna uygulanan bir sınavdır.
Her uluslararası sınav farklı bir müfredat ve soru stratejisi ile hazırlanır. Bu nedenle her sınav özelinde ayrı kurslar oluştururuz. Bu doğrultuda:
Siz de yabancı ülkede eğitim görmek, kariyer yapmak istiyorsanız şimdi uluslararası sınavlara hazırlık kursu için bize başvuruda bulunabilirsiniz.
Boğaziçi Ders Eğitim ve Danışmanlık’ta GRE hazırlık dersleri alabilirsiniz.
Graduate Record Examination (GRE), Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) yüksek lisans ve doktora eğitimi almayı hedefleyen üniversite öğrencilerinin girdiği bir sınavdır. GRE, ABD dışındaki ülkelerde yer alan bazı üniversitelerin yüksek lisans ve doktora başvurularında da kabul edilse de temel olarak ABD’deki kurumlar tarafından tercih edilmektedir. Bunun yanı sıra, uzaktan eğitimle yüksek lisans yapmak isteyen, online yüksek lisans ve doktora programlarına kaydolmak isteyen adaylar da bu sınava girmektedir. Adayların sınavda gösterdikleri performans yüksek lisans ve doktora başvuru sürecinde belirleyici bir rol oynar; başvuru sürecinde gerekli olan not ortalaması, referans mektubu ve başvuru mektubu gibi diğer unsurları tamamlayıcı niteliktedir. GRE’ye girmek için bir yaş sınırı bulunmamaktadır.
GRE’ye girebilmek için ets.org adresinden başvuru yapmak gerekmektedir. Sınav tarihleri değişmektedir. Dünya genelinde yaklaşık 160 ülkede, 1000’in üzerinde sınav merkezinde bu sınava girmek mümkündür. Türkiye’deki GRE sınav merkezleri, güncel GRE tarihleri, GRE başvuru tarihleri ve GRE giriş ücretine dair bilgiler ets.org adresinde yer almaktadır. Sınava birden çok kez girmek mümkündür. Sınav sonuçları 5 yıl geçerlidir ve sınava birden çok kez giren adaylar başvuru yaptıkları üniversiteyle istedikleri sınav sonucunu paylaşmakta özgürdür.
GRE üç kısımdan oluşmaktadır: “Verbal Reasoning” [Sözel Muhakeme], “Quantitative Reasoning” [Sayısal Muhakeme] ve “Analytical Writing” [Analitik Kompozisyon].
Verbal Reasoning’de adayların okuduğunu anlama, muhakeme etme, çıkarım yapma, özetleme ve önemli ve önemsiz ayrıntıları ayırt etme yetilerini ölçmek amaçlanır. Bu kısım, zorlu paragraf metinlerinin yanı sıra, adayların kelime dağarcığı ile eş anlamlı sözcük bilgisini ölçen sorular da içerir. Verbal Reasoning’de çoktan seçmeli soruların yanı sıra, boşluk doldurma ve eşteş cümle bulma soruları da yer alır. Bu kısımda toplam 40 soru yer almakta ve 60 dakikalık süre tanınmaktadır.
Quantitative Reasoning’de ise adayların temel matematik bilgisinin yanı sıra problem çözme, sayısal verileri anlama, yorumlama ve analiz etme yetilerini ölçmek amaçlanır. Toplam 40 sorunun yer aldığı bu bölümün 70 dakika içerisinde tamamlanması gerekmektedir.
Analytical Writing’de ise adayların düşüncelerini açık bir şekilde ifade edebilme ve bir düşünceyi analitik ve eleştirel bir şekilde savunabilme yetilerini ölçmek amaçlanır.
Bu üç alanın yanı sıra Biyoloji, Kimya, İngiliz Edebiyatı, Matematik, Fizik ve Psikoloji olmak üzere toplam altı ayrı alanda “subject tests” [konu testleri] yapılmaktadır. Adayların söz konusu alandaki yetkinliğini ölçmeyi amaçlayan bu testler internet üzerinden değil, kağıt üzerinde gerçekleştirilir. Bu alanlardan yüksek lisans ve doktora başvurusu yapmak isteyen adayların ilgilendikleri bölümle irtibata geçerek ilgili subject test’e girip girmeyeceğini teyit etmesi gerekmektedir.
Değerlendirme
GRE’nin Verbal ve Quantitative Reasoning puanları sınav biter bitmez belli olmaktadır. Analytical Writing ise sınav tarihinden itibaren dört-beş hafta içerisinde sonuçların resmî olarak açıklanması ile belli olur. GRE’nin Verbal Reasoning ve Quantitative Reasoning kısımları 130-170 arası bir skalada değerlendirilir. Analytical Writing’den ise 0-6 puan arası bir puan verilmektedir. Birden çok kez sınava giren öğrenciler, istedikleri puanı seçebilir ve üniversite ile bu puanı paylaşabilirler.
GRE’ye hazırlık sürecinde Boğaziçi Ders’in uzman kadrosu, deneyimli eğitim koçları ve danışmanlarıyla çalışabilirsiniz. Quantitative Reasoning kısmında alanında uzman akademisyen ve öğretmenlerimizle çalışabilir ve özel ders alabilir matematik yetilerinizi böylece geliştirebilirsiniz. Verbal Reasoning kısmında kendini geliştirmek isteyen öğrenciler içinse kelime egzersizleri ve paragraf soru çözümleri içeren bir program hazırlanır. Analytical Writing için destek almak isteyen adaylar içinse sınavın gereklilikleri doğrultusunda kompozisyon yazma çalışmaları gerçekleştirilir. Boğaziçi Ders’ten GRE sınavına başvuru ve kayıt için de destek almanız mümkündür.