Ögeler etikete göre görüntüleniyor: IELTS

Pazar, 20 Haziran 2021 19:25

Uluslararası Sınavlara Hazırlık

Uluslararası Sınavlara Hazırlık 

Ulusal düzeydeki sınavlar dışında eğitim ve iş amacıyla uluslararası sınavlara hazırlık kurslarımızı değerlendirebilirsiniz. Eğer akademik kariyer ve yurt dışında çalışma hayatı planlıyorsanız eğitim kurumumuz tarafından alabileceğiniz kurslar: 

  • TOEFL
  • IELTS
  • SAT
  • GMAT
  • GRE
  • AP
  • IB olmak üzere 7 tanedir. 

Boğaziçi Ders ayrıcalığı ile her bir eğitim için ihtiyacınız olan desteği, girmiş olduğunuz deneme sınavı neticesinde uzman eğitmenler aracılığıyla alabilirsiniz.  Lise ve üniversitesi gibi eğitim kurumlarında uluslararası düzeyde eğitim almaya hak kazanmak için yukarıda listelenen çeşitli sınavlara girmeniz gerekir. Bazıları akademik düzeyde bazıları ise normal eğitim düzeyinde olan sınavların her biri farklı bir uluslararası merkez tarafından düzenlenir. Katılım sağlamak için başvuru tarihlerini kaçırmamalı, özel başvuru şartlarını sağladığınızdan emin olmalısınız. 

Uluslararası Sınavlara Hazırlık Programları

TOEFL, uluslararası sınavlar arasında yurt dışı yüksek lisans programlarına kabul edilmek için girilen sınav türlerinden biridir. Bu sınavda konuşma, dinleme, yazma ve okuma olmak üzere 4 aşama vardır. Toefl, Amerika ve Avrupa olmak üzere çeşitli ülkelerde geçerliliği olan bir sınavdır. Yılda 50 kere yapılan bu uluslararası sınav türüne katılmak için est.org adresinden hesap açarak kayıt oluşturmanız gerekir. 

IELTS de yurt dışında eğitim almak amacıyla girilen sınavlardan bir diğeridir. İngilizce dilinde hazırlanabileceğiniz uluslararası sınavlardan biri de IELTS’tir. Sınav, TOEFL gibi okuma, dinleme, yazma ve konuşma olmak üzere 4 kısımdan oluşur. Sınava 140 farklı ülkeden girebilme şansına sahipsiniz. IELTS sadece akademik anlamda değil, akademik olmayan birçok kurumun da kabul ettiği dünya genelinde yaygınca uygulanan sınavlardan biridir. 

Uluslararası sınavlara hazırlık programları kapsamında Boğaziçi Ders avantajıyla kurs alabileceğiniz bir diğer sınav SAT’tır. Üniversiteyi Amerika’da okumak isteyenlerin ya da yurt dışında okuyup Türkiye’de lise eğitimi almak isteyenlerin katıldığı sınava SAT denir. 5 yıl geçerliliği olan sınavda okuma, yazma, kompozisyon ve matematik olmak üzere 4 kısım bulunur. AP’ye göre daha kolay olması ve Amerika’da üniversite okumak isteyenlerin okula kabul edilmesini kolaylaştırması açısından avantajlı bir sınav türüdür. 

GMAT, yurt dışında işletme yönetimi bölümünde okumak ve yüksek lisans yapmak isteyen öğrencilerin girdiği bir sınavdır. Sınav analitik yazma, eleştirel düşünme ve kendini analitik, muhakeme ve analiz gibi farklı bölümlerden oluşan sınavda matematik bölümü de bulunur. Matematik konusunda zorlanıyorsanız Boğaziçi Ders avantajıyla sınav mantığına uygun konu anlatımları ve soru çözümleri için uzman eğitmenlerimiz yanınızdadır. 

GRE (Graduate Record Examination), ABD’de lisansüstü eğitimi almak isteyen öğrencilerin katıldığı: muhasebe, çıkarım yapma, önemli ve önemsiz detayları birbirinden ayırma, özetleme gibi kısımlardan oluşan kademeli bir sınavdır. Sınava girmek isteyen öğrencilerin başvurularını ets.org adresinden yapmaları gerekir. 

Merkezi ABD’de bulunan College Board tarafından düzenlenen AP (Advance Placement), 60’tan fazla ülkede tanınan bir sınav türüdür. Türkiye’de ise 14 lisede geçerliliği bulunur. Bu sınavdan geçerli not alan öğrenciler, Türk liselerinde matematik, fizik, kimya, biyoloji ve istatistik gibi derslerden muaf olur.

IB (Uluslararası Bakalorya) , 3-19 yaş arasından çok farklı öğrenci grubuna uygulanan bir sınavdır. 

Neden Uluslararası Hazırlık Kurslarına Katılmalısınız? 

Her uluslararası sınav farklı bir müfredat ve soru stratejisi ile hazırlanır. Bu nedenle her sınav özelinde ayrı kurslar oluştururuz. Bu doğrultuda: 

  • Eğitim kurumumuz tarafından alacağınız uluslararası sınavlara hazırlık dersleri kapsamında hangi aşamayı nasıl cevaplamanız gerektiğini öğrenirsiniz. 
  • Farklı yaş gruplarına farklı eğitim kademelerine uygun olarak her sınav için ayrı bir kurs planı hazırlarız. 
  • Size katılacağınız sınavın tüm inceliklerini bilen ileri düzey dil becerilerinizi geliştirmeye yardımcı eğitmenlerimiz aracılığıyla hizmet veririz. 
  • Kurslarımızın tamamında size başvuru süreçleri, sınava girebileceğiniz yerler konusunda da bilgilendirme yaparız. 
  • Uluslararası sınavlara hazırlık süreci başlamadan önce alacağınız eğitim için bir deneme sınavı gerçekleştiririz. 
  • Gerçekleştirdiğimiz deneme sınavı kapsamında hazırlık kursuna başlamadan önceki durumunuzu değerlendiririz. 
  • Başlamadan önceki durumunuza uygun bir programla haftada kaç saat ders almanız gerektiğini belirleriz. 
  • Belirlediğimiz ders saatleri boyunca sınava kadar konu anlatımları, soru çözümleri, denemeler olmak üzere ilk durumunuzla son durumunuzu analiz ederiz. 
  • Eksik olduğunuz kısımlara yönelik etkili çalışma teknikleri ile daha fazla pratik yapmanızı sağlarız. 
  • Her sınav özelinde sınavın gerçekleşeceği aşamalara yönelik özel bir programla sınavda başarıyı yakalamanız için uzman eğitmenlerimizle size sonuna kadar destek oluruz. 

Siz de yabancı ülkede eğitim görmek, kariyer yapmak istiyorsanız şimdi uluslararası sınavlara hazırlık kursu için bize başvuruda bulunabilirsiniz. 

Yayınlandığı Kategori Sınavlar
Cumartesi, 28 Ekim 2017 03:27

IELTS Nedir?

IELTS

Boğaziçi Ders Eğitim ve Danışmanlık, IELTSsınavına hazırlık kursu ve IELTS için özel ders sunmaktadır. Bu amaçla İstanbul’da birebir IELTSİngilizce özel dersi almak istiyor ve IELTS’e nasıl hazırlanacağınızı merak ediyorsanız doğru adrestesiniz.

IELTS Nedir?

The International English Language TestingSystem (IELTS), İngilizce’nin anadil ya da temel iletişim dili olarak kullanıldığı ülkelerde eğitim almak ya da çalışmak isteyen kişilerin İngilizce yeterliliklerini kanıtlamak üzere girdiği bir sınavdır. IELTSAcademic [Akademik Amaçlı IELTS] ve IELTS General Training [Genel Eğitim Amaçlı IELTS] olmak üzere iki tip IELTS sınavı vardır. IELTSAcademic’e yurt dışında eğitim almak isteyen kişiler, IELTS General Training’e ise İngilizce konuşulan ülkelerde bir eğitim programına katılacak ya da bu ülkelerde çalışacak kişiler girer. Ayrıca, Avustralya, Kanada, Yeni Zelanda ve Birleşik Krallık gibi ülkelere göç etmek isteyen kişiler de IELTS General Training sınavına girmektedir.

Sınava nasıl girebilirim?

IELTS sınavına dünya genelinde 140 ülkede bulunan 1200’ün üzerinde sınav merkezinde girebilirsiniz. Sınava girebilmek için www.ielts.org adresinden indirilebilen başvuru formunun doldurularak başvuru merkezine teslim edilmesi gerekmektedir. IELTS ücreti 2018 yılı için 660 TL olarak belirlenmiştir. Güncel sınav tarihleri ielts.org adresinden takip edilebilir. Sınav sonuçları iki sene geçerlidir. Bir sene içerisinde istenildiği kadar sınava girilebilir ve sınava birden çok kez giren adaylar kurumlarla istedikleri skoru paylaşabilir.

IELTS sınavı neleri kapsar?

IELTS “Reading”, “Listening”, “Speaking” ve “Writing” olmak üzere dört kısımdan oluşmakta ve yaklaşık 3 saat sürmektedir. Sınavın “Listening” ve “Speaking” kısımları hem IELTSAcademic hem de IELTS General Training sınavları için aynıdır. “Reading” ve “Writing” kısımları ise iki sınav türünde farklılık göstermektedir.

IELTS’inListening kısmı, her birinde 10 soru yer alan 4 bölümden oluşur. İlk iki kısımda, adaylara gündelik hayata dair meselelerin konuşulduğu iki sohbet dinletilir ve buna dair sorular yer alır. Son iki kısımda ise eğitim ve kampüs hayatına dair sohbetler dinletilir. Bu kısımda, çoktan seçmeli soruların yanı sıra, eşleştirme ve cümle tamamlama soruları da bulunmaktadır. Sınavın bu kısmı, adayların duyduğunu anlama ve düşünce akışını takip etme yetilerini ölçmeyi amaçlar. 40 sorunun yer aldığı bu kısım, 40 üzerinden değerlendirilir ve sonrasında 0-9 skalasında bir skora dönüştürülür.

IELTS’inSpeaking kısmı ise 11-14 dakika içerisinde tamamlanması gereken üç bölümden oluşur. TOEFL’dakinin aksine, sınavın Speaking kısmında adaylar bilgisayarla değil kişilerle konuşur. İlk kısımda, görevli kişi adaya evine, okuluna, işine, ailesine ve ilgilerine dair genel sorular sorar. 4-5 dakika süren bu kısım, adayın gündelik hayata dair düşüncelerini ifade etme yetisini ölçmeyi amaçlar. Speaking’in ikinci kısmında, adaya bir kağıt verilir ve kağıtta yazan konu üzerine konuşması istenir. Adaya hazırlanması için verilen 1 dakikalık sürenin ardından konuşma başlar. Görevli, sorularla adayın düşünce ve iddialarını ayrıntılandırmasını ister. 3-4 dakika süren bu kısım, adayların verili bir konuda konuşabilme, düşüncelerini anlaşılır bir şekilde ifade edebilme ve verili bir konuda uygun bir dil tercih edebilme yetilerini ölçmeyi hedefler. Speaking’in son kısmında ise adaylardan ikinci kısımdaki konuları detaylandırması ve fikirlerini gerekçelendirmeleri istenir. Bu son aşamada 4-5 dakika içerisinde tamamlanır. IELTSSpeaking, adayların kelime kullanımı, doğru gramer kullanımı, akıcı konuşma becerileri ve telaffuzlarına göre notlandırılır.

IELTS Reading IELTSAcademic ve IELTS General Training’de farklılık gösterir. IELTSAcademic’te, adaylara gazete ve dergilerde karşılaşılabilecek genel metinler sunulur ve bu metinlerden çeşitli sorular sorulur. Metinleri anlamak uzmanlık gerektirmemektedir. Adayların okuduğunu anlama ve analiz etme yetilerini ölçmeyi amaçlayan bu kısımda, çoktan seçmeli soruların yanı sıra, eşleştirme, doğru-yanlış, bilgi tamamlama ve kısa cevap soruları da yer alır. IELTS General Training’de ise daha çok iş hayatıyla ilintili, günlük hayatta karşılaşılabilen olay ve diyaloglarla ilintili metinlerle alakalı sorular bulunur.Hem IELTSAcademic’in hem de IELTS General Training’in Reading kısmında 60 dakikada cevaplanması gereken toplam 40 soru yer alır.

IELTSWritingdeIELTSAcademic ve IELTS General Training sınavlarında farklılık gösterir. Her iki sınavda da, adaylardan 60 dakika içerisinde iki metin kaleme almaları istenir. IELTSAcademic’te yer alan Writing’in ilk aşamasında, adaylara bir grafik ya da görsel verilir ve adayın kendi kelimeleriyle bu veriyi tanımlamaları ve yazılı olarak ifade etmeleri istenir. Bu kısımda, adayların doğru bilgileri seçerek akademik analiz yetileri ölçülür. IELTS General Training’de yer alan Writing’in ilk aşamasındaysa adaylara bir durum verilir ve bu duruma cevaben bir  mektup yazmaları beklenir. Her iki sınavda da bu ilk aşama yaklaşık 20 dakika sürer ve adayların en az 150 kelimelik bir metin yazması istenir.

Writing’in ikinci aşamasındaysa adaylarınbir argümanı 40 dakika içerisinde, en az 250 kelimelik bir metin yazarak değerlendirmeleri istenir. Bu kısımda, adayların örnekler ve verilerle desteklenmiş, iyi organize edilmiş bir metin yazmaları önem taşımaktadır. Bu soru tipi hem IELTSAcademic’te hem de IELTS General Training’deyer alır. Her iki sınavda da adayların gramer kullanımı, kelime bilgisi, dili doğru kullanımları ve yazım kurallarına dikkat edilerek puanlama yapılır.

Değerlendirme

IELTS sonuçları sınav tarihinden itibaren iki hafta içerisinde açıklanır. IELTS 0-9 puan arasında bir skalada değerlendirilir. Adaylar, sınavın her kısmı için 0-9 arası bir not alırlar.

IELTS’in Avantajları Nelerdir?

IELTS dünya genelinde 10.000’in üzerinde akademik ve akademik olmayan kurum tarafından kabul edilmektedir. Yüksek öğrenimine devam etmeyi amaçlayan öğrencilerin yanı sıra, burs ve sertifika almak isteyen adaylar ile vize başvurusu yapan, göç başvurusu yapan, İngilizce öğrenirken kaydettiği aşamayı ölçmek isteyen ve iş hayatında olup yabancı dil yeterliliğini kanıtlamak durumunda olan kişiler de IELTS almaktadır. Üniversitede hazırlık okuyarak sene kaybetmek istemeyen öğrenciler de IELTS alarak dil yeterliliklerini kanıtlamaktadırlar.

Boğaziçi Ders’ten Nasıl Destek Alabilirim?

IELTS’ehazırlık sürecinde Boğaziçi Ders’in bu alanda deneyimli uzman kadrosuyla çalışabilirsiniz. İngilizce öğrenmek için dil okullarına gidecek kadar zamanınız ve bütçeniz yoksa Boğaziçi Ders sizi bu sınava hazırlayabilir. Boğaziçi Ders, size ihtiyacınıza yönelik bir program hazırlayarak sınavda zamanınızı doğru kontrol etmenizi ve yüksek skorlar elde etmenizi amaçlar. Reading kısmı için birlikte soru çözümünün yanı sıra, kelime ve okuma egzersizleri yaparak bu alanda kendinizi geliştirmenize yardımcı oluyoruz. Listening kısmında birlikte dinleme egzersizleri yaparak analitik dinleme ve dinlerken etkili not tutma becerilerinizi geliştirmenizi sağlıyoruz. Writing kısmında ise IELTS’de daha önce çıkmış sorulara benzer sorular üzerinde çalışarak yazı yazma becerilerinizi geliştirmeye yönelik bir program sunuyoruz. Speaking kısmında ise kısa süre içerisinde, bağlamın dışına çıkmadan kendinizi ifade edebilmeniz için örnek sorular üzerinden konuşma egzersizleri yapıyoruz. Böylelikle, endişeye kapılmadan etkili cevaplar vererek bu alandan yüksek puan almanızı hedefliyoruz.

Yayınlandığı Kategori Sınavlar

Talep Formu

Bizimle İletişime Geçin

Talep Formu.
Adınız Soyadınız(*)

E-mail(*)

Telefon(*)
Sadece numara giriniz (ülke kodlarının başında + kullanmayınız)

Talep Edilen Ders(*)

Seviye(*)

Ders Tipi(*)

(*)

Verdiğiniz bilgiler ışığında eğitim danışmanlarımız sizi arayacaktır. İlginizen dolayı teşekkür ederiz.