Tarihe göre süzülmüş ögeler: Haziran 2016

Üniversite Eğitiminde Özel Ders 'in Önemi

Boğaziçi rehberlik kütüphanesi: Uzun ve zorlu bir lys-ygs maratonundan sonra üniversiteye girmeye hak kazanan pek çok öğrenci, bu sınavların yorgunluğunun üzerine ağır üniversite derslerine odaklanmakta zorluklar yaşamaktadırlar. Lisedeki eğitim sistemi sonrasında zorlu üniversite derslerine ve sınavlarına odaklanmak çoğu yeni lise mezununu sıkıntıya sokmaktadır. Edebiyat, Dil ve Anlatım, Matematik, Tarih gibi genel derslerden sonra calculus, mikroekonomi ilkeleri, Türk Vergi Sistemi, uluslararası ekonomi, Osmanlı Türkçesi, metin analizi, araştırma yöntemleri gibi mesleğe yönelik ve daha spesifik derslerde pek çok öğrenci bocalamaktadır. Bu noktada pek çok öğrenci bölümlerinin ya da seçtikleri mesleklerin kendilerine uygun olmadığı daha da kötüsü kendilerinin bu meslek ya da bölüm için yetersiz oldukları gibi bir kanıya kapılabilirler. Oysaki akranlarının da yaşadığı bu sorunun üstesinden gelmek çok kolay.

Üniversite Eğitiminde Farklı bir eğitim sistemine hazır olun

Öncelikli olarak üniversite eğitiminin lisedekinden çok daha farklı biçimde mesleğe yönelik olduğu ve üniversitede öğrendiğiniz dersleri iş hayatınızın pek çok alanında kullanacağınızı aklınızda bulundurmalı ve derslere bu düşünceyle yaklaşmalısınız. İlköğretim ve lisede belirli bir genel kültür bilgisi alan öğrenci üniversite eğitimi sırasında bunlara yenilerini ekleyerek mesleğe uygulamayı öğrenir. Bu sebeple kendinizi okuduğunuz bölüme çok daha fazla odaklamalı ve gerek ödevler gerekse sınavlarda elinizden gelenin en iyisini yapmayı hedeflemelisiniz.

Üniversite Eğitiminde Sınavları önemseyin

Özellikle lise dönemindeki gibi sınavlara son günde hazırlanmak gibi bir alışkanlık üniversite hayatında başarı sağlamayacağı gibi mesleki yeterliliğinizi olumsuz etkileyecektir. Okul ortalamanızın yüksek olması mezuniyet sonrasında size kurumsal şirketlerin ve akademik hayatın kapılarını çok daha kolay açacaktır. Bu sebeple dersleri birer yük, sadece geçer not alınması gereken gereksiz bilgi yığını olarak görmekten ziyade bu derslere hayattaki misyonunuzu etkileyecek, mesleğinizi icra ederken sizi bir adım ileriye taşıyacak eğitim süreci gözüyle bakmak sizi üniversite hayatınızda motive edecektir.

Kendinize Yatırım Yapın

Yüksek bir okul ortalaması hedeflemek, çok çalışmayı da beraberinde getirir. Özellikle mühendislik bölümleri, iktisat, işletme, hukuk gibi görece zor bölümlerde eğer belirli bir eğitim temeli yoksa maalesef çok çalışmak da yeterli gelmeyebilir. Böyle noktalarda ise eksik olduğunuz alanları bilmek ve bu alanlarda uzman birinin yardımını almak hem not ortalamasının yükselmesini sağlayacak hem de size mesleki anlamda yetkinlik kazandıracaktır. Rekabetin yüksek olduğu iş dünyasında kendinizi sağlama almak ve geleceği garantilemenin yolu üniversite yıllarında kendinize yaptığınız yatırımlardan geçmektedir. Bu sebeple, sadece not ortalamanızı yükseltmek için değil, aynı zamanda mesleki anlamda yeterlilik kazanmak için de bölümünüzdeki derslerinize hakim olmak zorundasınız.

Özel Ders Pek Çok Konuda Çözüm Getirebilir

Tıptan mühendislik bölümlerine, filoloji bölümlerinden iktisat, ekonomi ve uluslararası ilişkiler gibi ekonomi temelli disiplinlere kadar her bölümde öğrencilerin zorlandığı bir ders muhakkak bulunmaktadır. Öğrencinin kendisini bu açıdan tek görmesi, yetersiz hissetmesine ve okuduğu mesleğe uygun olmadığını düşünmesine yol açabilir. Ancak bu hatalı düşüncelerden birebir ders alarak eksikliklerinizi gidermek aracılığıyla kurtulmanız mümkündür. Bu alanda hizmet veren pek çok kurum bulunmaktadır. Boğaziçi Ders ise alanının önde gelen kurumlarından biri olarak pek çok üniversite öğrencisine bu konuda yardımcı olmaktadır.

Boğaziçi Ders size birçok özel ders konularında ve öğretmenlerinde yardımcı olabilir

Boğaziçi Ders üniversite özel dersleri için ayrı bir departmana sahiptir ve bu departmanda alanının önde gelen isimleriyle çalışmaktadır. Yetkin akademisyenlerden birebir ders alan öğrenciler, hem okul ortalamalarını yükselterek akademik kariyerin önünü açarken hem de mesleki anlamda edindikleri bilgilerle rakiplerinin önüne geçmektedirler. Boğaziçi Ders’in üniversite öğrencilerine sunduğu derslerden bazıları pek çok bölümün ortak derslerini kapsarken alan içi dersler de aynı şekilde uzman akademisyenler tarafından verilmektedir. Bu derslerden bazıları, uluslararası ekonomi, siyaset bilimine giriş, parasal iktisat, muhasebe, genel işletme, calculus 1, calculus 2, Osmanlı Türkçesi, mikro ekonomi, makro ekonomi, ekonometri, ileri mikroekonomi, ileri makroekonomi, istatistik, Türk Vergi sistemi gibi öğrencilerimizin zorlandığı, çoğunlukla matematik temeli gerektiren derslerdir. Bununla birlikte, artık iş dünyasında olmazsa olmaz gözüyle bakılan yabancı dil için de akademisyenlerden oluşan bir kadroyla hizmet vermektedir. Aynı zamanda, öğrencilerin zorluk çektiği diğer derslerde de alanında uzman kadrosuyla öğrencilere bire bir yardımcı olunmaktadır. Bogaziçi Ders’le iletişime geçmek için bogaziciders.com sitesinde özel ders talep formu doldurmanız yeterli. Tüm öğrencilere başarılı bir akademik hayat temennisiyle…

Yayınlandığı Kategori Boğaziçi Rehberlik

Gittikçe küreselleşen dünya üzerinde en az bir yabancı dil konuşmak artık lüksten ziyade ihtiyaç. Son yıllarda internetin de yaygınlaşmasıyla yurtdışıyla olan bağlantıların artması sebebiyle iş dünyasında özellikle İngilizce bilme hatta bir yabancı dile daha hâkim olma pek çok işverenin aradığı özellikler arasında. Boğaziçi Rehberlik Kütüphanesi araştırmaları sonucunda görülmüştür ki; Akademik hayatta ise yabancı dil öğrenmeden ilerleyebilmek mümkün değil. Yabancı dil öğrenmenin artık bir zorunluluk halini aldığı bu dönemde Boğaziçi Ders’in yabancı dil eğitim uzmanları dil öğrenmeyi kolaylaştıracak çeşitli püf noktalarını yeni bir dil öğrenmek isteyenlerin faydalanması amacıyla derledik.

Yabancı dil öğrenmek bir yetenek işi değil!

Pek çok kişi yabancı dile yeteneği olmadığını düşündüğünden dil öğrenmek için en ufak bir çaba dahi göstermez. Oysaki genel kanının aksine, dil öğrenmek bir yetenek işi değildir. Yeterince emek vererek ve doğru eğitim yöntemleriyle birlikte dil öğrenmek herkesin yapabileceği oldukça kolay ve zevkli bir iş haline gelebilir.

Kendinize Zaman Tanıyın

Yabancı bir dili sıfırdan öğrenmek kısa sürede yapılabilecek bir şey değildir. Bunun için kendinize uzun bir süre tanımalısınız. Bu konuda “1 ayda İngilizce öğrenin” gibi reklamlara kanmamanız konusunda sizi uyarmak durumundayız. Çünkü seviyeniz ne olursa olsun 1 ayda yabancı bir dilde seviye atlamanız mümkün değildir. Ancak gerekli süre ve doğru planlama sizin dili daha kalıcı ve sağlam şekilde öğrenmenizi sağlayacaktır.

Günlük Tekrarları İhmal Etmeyin

Günlük tekrarlar sadece dil öğreniminde değil, genel olarak her eğitimde oldukça etkilidir. Okulda, kursta ya da diğer mecralarda gördüğünüz konuları mutlaka tekrar edin. Böylece öğrendiğiniz konular hafızanızda yer edecektir. Ayrıca o gün içinde öğrendiğiniz yeni kelimeleri post-itlerin üzerine yazarak tekrar eder ve ardından yatağınıza yakın bir yere asarsanız, pek çok kişinin zorlandığı kelime ezberleme süreci sizin için çok kolaylaşacaktır.

Yabancı Dil Derslerini Eğlenceli Hale Getirin.

Dil öğrenmeyi meşakkatli bir iş olarak görmek sadece öğrenim sürecinizi daha da uzatacaktır. Ancak bunu kendinize göre eğlenceli hale getirirseniz, çok daha kolay ve istekli biçimde dil öğrenebilirsiniz. Örneğin, yapmanız gereken bir ödevi haber spikeri edasıyla okumak ya da sadece okumanız gereken bir parçayı sesli okumak hem görsel hem de işitsel beyni çalıştırarak öğrendiklerinizin aklınızda kalmasını sağlarken size yük görünen bir işi eğlenceli hale getirecektir. Okuma aktivitelerini sesli yapmak dil öğrenim sürecinde telaffuzunuza da çok faydalı olacaktır.

Kendinizi Dile Maruz Bırakın

Dil öğrenmenizi hızlandıracak ve hiç beklemediğiniz biçimde kolaylaştıracak şeylerden biri de kendinizi o dile maruz bırakmanızdır. Beyin, yeni bir dili bilinçli aktiviteler dışında bilinç dışı yoluyla da öğrenmektedir. Bu sebeple ders dışı zamanlarınızda öğrendiğiniz dilde şarkı dinlemek, bir işle meşgulken o dilde programlar izlemek daha doğru bir tabirle dinlemek hatta uyku öncesi öğrenmek istediğiniz dilde çekilen filmleri altyazısız izlemek gibi ders dışı zamanınızı da kendinizi yormadan bu dile ayırmak dil öğrenimini çok daha kolaylaştıracaktır. Dile maruz kalmanın en iyi yollarından bir diğeri de yurtdışında bulunmaktır. Böyle bir seçenek mevcutsa yapmanız gereken en önemli şey Türkçe konuşabilen arkadaşlarınızdan uzak durmaktır. Aksi halde yabancı bir ülkede bulunmanın yarattığı stresle sadece Türkçe konuşabilir ve elinizdeki fırsatı boşa harcayabilirsiniz.

Cesur olun!

Artık herkes tarafından açıkça bilinen bir gerçek de yabancı dili konuşmaya çabalamadan o dili öğrenemeyeceğinizdir. Konuşmak için elinize geçen her türlü fırsattan yararlanın. Konuşmaktan korkmak, çekinmek dil öğrenme sürecinizi uzatır. Dili yeni öğrenen biri için konuşurken hata yapmak oldukça olağan bir durumdur. Bu hataları ancak daha çok konuşarak aşabilirsiniz. Ayrıca pek çok insan dili yeni öğrenen biriyle konuşurken sabırlı davranır, hatta yardımcı olmaya çalışır.

Yabancı Dil Öğrenmenin Kolay Olduğuna İnanın!

Son olarak, dil öğrenmede size kapıları açacak ana anahtar kendine güvendir. Eğer yabancı bir dile başlangıç seviyesinden başlıyorsanız ve yapamayacağınızı düşünüyorsanız, büyük ihtimalle yapamazsınız. Kendinize inanarak yola çıkmalısınız. Yukarıda belirtilen ipuçlarından yararlanarak yeni bir dili çok rahat öğrenebileceğinizi aklınızda tutun. Genel kanıyı kırmak adına tekrar belirtmeliyiz ki dil öğrenmek bir yetenek işi değildir, gerekli sabır ve zamanla herkes yabancı bir dil konuşabilir. Birçok eğitim hizmetinde olduğumuz gibi yabancı dil eğitiminde Boğaziçi Ders kadrosu ile hizmetinizdeyiz.

Yayınlandığı Kategori Boğaziçi Rehberlik

Talep Formu

Bizimle İletişime Geçin

Talep Formu.
Adınız Soyadınız(*)

E-mail(*)

Telefon(*)
Sadece numara giriniz (ülke kodlarının başında + kullanmayınız)

Talep Edilen Ders(*)

Seviye(*)

Ders Tipi(*)

(*)

Verdiğiniz bilgiler ışığında eğitim danışmanlarımız sizi arayacaktır. İlginizen dolayı teşekkür ederiz.