Ögeler etikete göre görüntüleniyor: lgs

Salı, 08 Haziran 2021 17:05

LGS Hazırlık Kursu

LGS Hazırlık Kursu 

Sınava hazırlık, sistematik bir çalışma gerektirir. Bu nedenle öğrencilerimiz için tam teşekküllü bir LGS hazırlık kursu planlarız. Her öğrencimizle özel olarak ilgilenebileceğimiz sınıflarımız, çok az sayıda öğrenciye sahiptir. 

En fazla 12 kişilik gruplarımızda öğrencilerimizin her birine sanki birebir eğitim veriyormuşçasına ilgileniriz. 

Bu hususta grup dersleri yanında özel dersleri tercih edenler için özel LGS hazırlık dersleri de veririz. Öğrencilerimizin tamamı için en iyi öğrenme koşullarını sunmayı önemseriz. Bunun için işimiz konu anlatımından ve soru çözümünden çok daha fazlasıdır. 

Zamanın ötesinde bir eğitim gerçekleştirmeyi hedeflemiş olmamız dolayısıyla günümüz şartlarında bütün öğrencilerimize kapsamlı bir eğitim fırsatı sunarız. 

LGS hazırlık sürecini en kaygısız şekilde atlatmalarına yardımcı olmak adına öğrencilerimizin düzenli rehberlik görüşmeleri ile psikolojik açıdan destek almalarını önemseriz.  

LGS Hazırlık Kursu Neleri Kapsar?

Liseye Geçiş Sınavı, ortaokuldan liseye geçiş yapacak olan öğrencilerimizin puanlarına göre yerleşeceği sınav türüdür. Eğitim hayatının önemli bir dönemini kapsayan lise öğrenimi de üniversite ve diğer öğretim kademeleri kadar önemlidir. 

Bu nedenle Boğaziçi Ders ayrıcalığıyla öğrencilerimize sunacağımız LGS hazırlık dersleri kapsamında: Matematik, Fen, Türkçe, Din kültürü, inkılap tarihi dersleri için öğrencilerimize LGS seviye tespit sınavı neticesinde özel bir program hazırlarız. 

Programımızı: 

  • Konu anlatımları
  • Soru çözümleri
  • Etütler 
  • Deneme sınavları
  • Rehber öğretmen ile görüşmeler şeklinde öğrencilerimizin sadece ders almalarından ziyade onları tam manasıyla sınav psikolojisine hazırlamak üzerine kurgularız. 

Aslında sınav psikolojisi birçok öğrenci için olumsuz bir çağrışım yapar. Bunu çok iyi bildiğimiz için öğrencilerimize önce sınavın mantığını anlatmayı, etkili konu anlatımları ve ders çalışma yöntemleri ile destek olmayı hedefleriz. Bu bağlamda her dersin ve konunun soru çözüm tekniklerini, sınavda öğrencilerimizin karşılaşabileceği tuzak soruları onlarla paylaşırız. 

Çok uzun saatler çalışmak yerine etkili ve planlı çalışmaları için onları teşvik ederiz. Bu konuda zorlandıkları takdirde düzenli rehberlik görüşmeleri ile çalışma planlarını yeniden gözden geçiririz. Sınavı zorlu bir yol olarak görmektense sınava hazırlık dönemini yeni bir öğrenim döneminin başlangıcı olarak karşılamalarını sağlamaya çalışırız. 

En Az Kaygı ile LGS Hazırlık Süreci 

Sınavdaki başarısızlığın nedenlerini gözden geçirecek olursak: 

  • Disiplinli çalışmamak
  • Etkili ve doğru tekniklerle LGS kursu almamak 
  • Sınava hazırlık sürecinde yeterince psikolojik destek alamamak şeklinde ifade edebiliriz. 

Bazı öğrencilerimiz, çalışma disiplinini oturtmakta zorluk yaşayabilirler. Ancak yaşadıkları bu kaygıyı rehber öğretmenimiz aracılığıyla gerçekleştireceğimiz özel görüşmeler sayesinde yenmelerine yardımcı oluruz. 

Kaygıyı ortadan kaldırmanın en temel yolu, ilk olarak öğrencinin neden kaygılandığını bilmekten geçer. Kaygının en temel nedeni ise öğrencinin ailesine ve çevresine mahcup olma korkusudur. Örneğin öğrenci kendi üzerinde fazla baskı hissediyor, bu nedenle sınava çalışmaya odaklanmak yerine kaygıya odaklanıyor olabilir. 

Öğrencimizin zihnini bu odaktan alıp ders çalışmaya odaklayarak fazla kaygı üretmesinin önüne geçmeye çalışırız. İşte bu sebeple Boğaziçi Ders olarak LGS hazırlık kursu ve diğer bütün kurslarımızı basmakalıp eğitimlerden farklı bir sistemle oluşturmayı önemseriz. 

Öğrencilerimizin ihtiyaçlarını düşünen, kaygılarını anlayan bir sistemi benimseriz. Bu nedenle zamanın ötesinde bir eğitim anlayışına sahibiz. Kısacası sadece öğretmeye değil, öğrenmenin arkasındaki engelleri kaldırmaya odaklanırız. Her koşulda en iyi eğitimi vermek için çalışmaya devam ederiz.  

Neden LGS Hazırlık Kursuna İhtiyaç Var?

LGS, ortaokul öğrencilerinin liseye geçiş sürecinde hazırlanması gereken bir sınav türüdür. Bu yaş grubundaki çocukların tamamının kendi başına disiplinli bir sınava hazırlık süreci yaşaması ise çok zordur. Çünkü LGS hazırlık diğer bütün sınavlarda olduğu gibi sınav mantığına uygun ders çalışmayı ve düzenli soru çözmeyi gerektirir. 

Sınava hazırlık sürecinde öğrencilerimizin yanında olan, konu eksiklerini gideren, soru çözümünde doğru teknikleri uygulayan öğretmenlerimiz süreci kolaylaştırır. Sınava hazırlık süreci her öğrencinin kendisine yol gösterecek birine ihtiyaç duyduğu zamanlardandır. Böyle zamanlarda bazen öğrencilerimizin deneme sınavlarında aldıkları düşük puanlar nedeniyle morallerinin bozulduğunu gözlemleriz. 

Ancak bu durumun bir olumsuzluk değil şans olduğunu anlamaları gerektiğini ve eksiklerini görme şansları olduğunu onlara anlatırız. Neticede her öğrencimizle birebir ilgilenerek LGS hazırlık kursu boyunca onları sınava enformatik ve psikolojik anlamda hazırlamayı hedefleriz. 

Siz de bu etkili eğitim ve öğretim sisteminden faydalanmak için şimdi çocuklarınızı Liseye Geçiş Sınavı Hazırlık kurslarımıza kaydettirebilirsiniz. 

 

Yayınlandığı Kategori LGS
Salı, 08 Haziran 2021 16:40

LGS Yaz Kampı

LGS Yaz Kampı

LGS, ortaokuldan liseye geçecek öğrencilerin girdiği bir seviye tespit sınavıdır. Bu sınav neticesinde her öğrenci aldığı puan doğrultusunda bir okula yerleşir. LGS yaz kampı da okul dönemi öncesinde çocuklarınızın sınava etkili bir şekilde hazırlanmasına yardımcı olmak için oluşturulmuş kamplardan bir tanesidir.  

Alanında uzman branş öğretmenleri, sınava yönelik taktiksel bilgiler vererek çocuklarınızın soruları daha analitik bir şekilde çözebilmelerine yardımcı olur. Bu sayede her öğrenci zorlandığı konulara daha etkili nasıl çalışabileceğini ve soru çözümünde dikkat etmesi gereken noktaları daha iyi kavrayabilir. 

LGS yaz kampı sınav müfredatında yer alan: Türkçe, matematik, inkılap tarihi,  İngilizce, din kültürü dersleri ile hazırlanmış sistematik bir ön hazırlık sürecini kapsar. 

LGS Yaz Kampı İle Etkili Bir Hazırlık Süreci 

Yaz kampları, belki de çocuklarınız için sıkıcı bir uğraş gibi gelebilir. Ama aslında onlara ihtiyaç duydukları çalışma motivasyonu kazanmaları çok da zor değil. Çocuklarınıza girecekleri LGS’de iyi bir okula yerleşebilmeleri için çok uzun saatler değil, etkili çalışma tekniklerini öğretiyoruz. 

Çocuklarınızın ergenlik döneminde yaşadığı kişisel sıkıntıları da göz önünde bulundurarak sınav streslerini azaltmaları adına rehber öğretmenlerimizin de desteğini sağlıyoruz. 

LGS Yaz Kampı Neleri Kapsar?

Öğrencilerin ezberlemesi üzerine değil, sınavda çıkacak konuları etkili bir şekilde öğrenmesi için gerekli: 

  • Konu anlatımı
  • Uygulamalı soru çözümü ve etütler
  • Yer Yer düzenlediğimiz etkinlikleriz
  • Uyguladığımız deneme sınavları
  • Öğrencinin eksik olduğu konulara yönelik hazırlanmış bir ders programı 
  • Rehber öğretmen ile görüşmeler şeklinde düzenlenmiştir. 

LGS yaz kampı kapsamında amacımız öğrencilerimize sadece standart bir eğitim programı uygulamak değildir. Aksine onları lise dönemi için de psikolojik olarak hazırlamaktır. Bunun için yeteneklerinin farkına varmaları yönünde onları destekliyor, ailelerimizle zaman zaman öğrencilerimizin durumları hakkında birebir görüşmeler gerçekleştiriyoruz. 

LGS Kampı ile Doğru Seviyede Eğitim

Kamp öncesinde oluşturacağımız gruplar için en baştan bir seviye tespit sınavı yapıyoruz. Bunu yapmaktaki amacımız öğrencilerimizin eksik olduğu konuları tespit etmek ve aynı seviyede olan diğer öğrencilerle birlikte eğitim almasını sağlamaktır. 

Her öğrencinin eksik olduğu ya da zorlandığı konular farklıdır. Aslında düzenlediğimiz LGS yaz kampı da sınava ön hazırlıktır. Bu sayede öğrencilerimiz sınav disiplinine daha erkenden girebilirler. Yaz dönemini rehavete kapılmadan daha çabuk atlatarak hedeflerine ulaşmaları yolunda onlar için güzel bir çalışma ve motivasyon kampı hazırladık. 

LGS Kampı Özel Sınıflar 

7. ve 8. sınıftaki öğrencilerimize yaz kamplarımızda 8 kişilik öğrenci gruplarıyla özel ders formatında eğitim veriyoruz. Her öğrencinin eksik olduğu konularda daha rahat yardım alması için sınıflarımızdaki öğrenci sayısını az tutmaya özen gösteriyoruz. Özel ders formatında hazırladığımız bu eğitim sınıflarımızda ağırlıklı olarak Türkçe, matematik ve fen bilimleri dersleri yer alıyor. Sınıf sayısının az olmasının avantajıyla her öğrencimizle teker teker ilgilenerek onların sorularını yanıtlıyor, eksiklerini gidermelerini sağlıyoruz.

LGS Yaz Kampı ile Sınava Kaygısına Son

Sınav kaygısı büyük olasılıkla öğrencilerin sınavda başarısız olma korkusundan kaynaklanır. Sınavı bir savaşa benzetirsek, savunma ve savaş sanatlarını öğrenen her öğrenci sınava kendinden daha emin bir şekilde girer. İşte bu özgüvenin inşası için öncelikle bilgi eksiklerinin giderilmesi, ardından sorulara doğru tekniklerle nasıl yaklaşılacağının öğrenilmesi gerekir.  

Bu amaçla her öğrencimizin mutlaka seviye tespit sınavlarına katılmasını büyük ölçüde önemsiyoruz. Bütün öğrencimizin eksiklerini teker teker tespit edip onlarla özel olarak ilgileniyoruz. 

LGS yaz kampı ile öğrencilerimize hem daha disiplinli ve sistematik çalışmayı hem de sınava psikolojik olarak hazırlanmayı öğretiyoruz. Bu sayede daha etkili ve doğru çalışmayı öğrenen öğrencilerimiz sınavı atlanması zor bir eşik gibi görmeyi bırakıyorlar.

Yaz Kampına Katılmanın Avantajları 

Kendi başlarına hazırlanacakları sınavda yanlarında bir destek olmaması, öğrencileri psikolojik olarak da çok yıpratıyor. Bu nedenle: 

  • Öğrencilerimize öğrenmekte zorlandığı dersler konusunda özel tavsiyeler ve takviyeler vererek kendilerini daha iyi bir konuma getirmelerinde yardımcı oluyoruz. 
  • Onlara etkili çalışma yöntemlerini, sınava çalışma stratejilerini, sınavda zaman yönetimini öğreterek strese yol açan birçok faktörü bertaraf etmeyi öğretiyoruz.
  • Yeme içme ve uyku düzenine kadar sınava hazırlık sürecinde nasıl yol almaları gerektiği konusunda bilgilendirmeler yapıyoruz. 

Boğaziçi Ders olarak sınava hazırlık kamplarımızda standart ders anlatımının ötesine geçerek öğrencilerimizin başarılı olması için gerekli bütün şartları sağlıyoruz. LGS yaz kampı hakkında bilgi almak için şimdi bize arayın!  

Yayınlandığı Kategori LGS
Perşembe, 03 Haziran 2021 11:01

Veliye Mektup

Sınava Girecek Öğrencinin Velisine Mektup

Sınavlarda başarılı olup yüksek puan almak hem öğrencilerin hem de ailelerin en büyük arzusudur. Sınava sayılı günlerin kaldığı bu süreçte öğrenciler kadar veliler de kaygı yaşamaktadırlar. Ancak unutulmamalıdır ki kaygı bulaşıcı bir duygudur ve sürece dair olumsuz düşünceleriniz çocuğunuzun kaygı düzeyinde de etkili olacaktır. Bu sebeple duygu ve davranışlarımıza hakim olmanın en önemli yolu olumsuz düşüncelerimizi değiştirmekten geçer.

Sonuna Kadar Arkasında Durun

Öğrenciler her ne kadar aksini iddia etse de bu dönemde sizin desteğinize ihtiyaç duyarlar. Kendisine ona güvendiğinizi ve sevdiğinizi hissettirin. Ne zaman ihtiyaç duyarsa dinlemeye ve yardım etmeye hazır olacağınızı bilmesi sorunlarının daha kolay üstesinden gelmesini sağlar. Bu aşamada aşırı müdahaleci ve kontrolcü olmaktan kaçınmanız çok önemlidir. Öncelikle çocuğunuzun sizinle paylaştığı problemler ya da genel olarak değişen duygu veya davranışları konusunda yargılayıcı, eleştirel ve suçlayıcı bir tutum takınmaktan kaçının.

Sabırlı Olun

Sınava hazırlık sürecinde sizin en büyük yardımcınız “sabırlı olma” beceriniz olacaktır. Kendinize bu sürecin bir geçiş dönemi olduğunu ve bir ebeveyn olarak çocuğunuzun yakın gelecekteki kimliğini oluşturmak adına çabalıyor olduğunuzu lütfen hatırlatın. Bu yüzden özellikle öğrencinin geleceğine dair beklentilerinizde gerçekçi olun ve yüksek beklentilerin çocuğunuzun kaygı düzeyini arttıracağını unutmayın.

Anlayışlı ve Destekleyici Olun

 Çocuğunuzun kazanmasından veya kazanamamasından bahsetmeyin. Sanki bir deneme sınavına giriyormuş gibi davranın. Bazen kazanamamak endişesinin yanında ailenin çocuktan sınavı kazanmasını beklemesi de kaygıya yol açabilir. Çocuk “Ailem için bu sınav çok önemli.” derse bu kaygı başlamış demektir. Sınavın bir ölüm kalım meselesi olmadığını söz ve davranışlarınız ile çocuğunuza hissettirin. Baskı olarak algılanabilecek söz ve davranışlardan uzak durun. “Senin kazanacağından eminiz, bizi mahcup etmeyeceğini biliyoruz.” türünden sözler masumca görünse de öğrencide ister istemez sınav baskısı ve kaygısı oluşturur. Cüceloğlu’nun da dediği gibi ezilen ve utanca boğulan çocuk hangi kültür ve toplumda olursa olsun doğuştan getirmiş olduğu gelişme potansiyeline ulaşamayacaktır. Onu sevmenizin sınav başarısıyla ilgili olmadığını, onu evladınız olduğu için sevdiğinizi davranışlarınızla ve sözlerinizle hissettirin. 

Kıyaslandırma Yapmayın

Gökyüzünde bir bulut gördüğümüzde ne kadar büyük olduğunu kestiremeyebiliriz yalnızca yanından bir uçak geçtiğinde bu bulutun boyutunu tahmin etmemiz mümkün olabilir. Bunun gibi daha pek çok kıyaslama ve sınıflandırmayı günlük hayatımızda istemeden yapıyoruz ve tabi ki bundan çocuklarımız da nasibini alıyor. Ancak unutulmamalıdır ki her çocuk özeldir ve sınavlar öğrencilerin kişiliklerini değil sadece öğrendikleri bilgiyi ölçmektedirler. Bu sebeple çocuklarınızı asla başka çocuklarla kıyaslandırma yapmayın. Çünkü çocuklarınız hayatta çok daha büyük şeyler için biçilmiş kaftan olabilirler. 

Eğitim hayatları ve sınav süreçleri boyunca öğrencilerimize destek olmak için yaptığınız işbirliği ve katkılarınız için biz öğretmenleri olarak size şimdiden teşekkür ederiz.

PSİK. DAN. ELİF ÇOŞKUN

KAYNAKÇA

  • Greenberger, D. Ve Padesky, C. (2018). Alternatif ve Gerçekçi Düşünme E. Stroup (Ed.), Evinizdeki Terapist (ss:141-171). (Yirmi üçüncü basım). İstanbul: Altın Kitaplar Yayınevi.
  • Cüceloğlu, D. (2015). İçimizdeki Çocuk. İstanbul: Remzi Kitabevi.
  • Bilge, Y. (2001). Okullarda ve Sınavlarda Başarının Yolu. İzmir: Güvender Yayınları.
Yayınlandığı Kategori Boğaziçi Rehberlik

2021 LGS kılavuzu yayımlandı: LGS başvurusu nasıl yapılır?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kılavuzunu yayımladı. 6 Haziran'da uygulanacak olan Liselere Geçiş Sınavı (LGS) başvurulaarı, 5-14 Nisan 2021 arasında Bakanlık tarafından merkezi olarak gerçekleştirilecek.

Otomatik LGS başvuru işlemi, yurt içinde eğitim alan tüm 8'inci sınıf öğrencileri için gerçekleştirilecek. Sınavda oturumlar, sınav süreleri, soru sayıları ve ders dağılımlarında ise herhangi bir değişiklik yapılmadı.

2020-2021 eğitim öğretim yılı sonunda sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumlarına ilişkin merkezi sınav başvuru ve uygulama kılavuzu, Bakanlığın 'www.meb.gov.tr' internet adresinden açıklandı. Kılavuzda listesi ve kontenjanları verilen merkezi sınavla öğrenci alacak fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programları ve özel program ve proje uygulayan ortaöğretim kurumlarına öğrenci seçmek amacıyla yapılacak merkezi sınavla ilgili usul ve esaslara yer verildi.

ÖĞRENCİLERİN LGS BAŞVURUSU YAPMASINA GEREK YOK!

LGS BAŞVURUSU NASIL YAPILACAK?

LGS (Liselere Geçiş Sistemi) kapsamında 6 Haziran 2021'de uygulanması planlanan merkezi sınavın başvuruları, 5-14 Nisan 2021 tarihleri arasında Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından merkezi olarak gerçekleştirilecek. Otomatik olarak yapılacak bu başvuru işlemi, yurtiçinde eğitim alan tüm 8’inci sınıf öğrencilerini kapsayacak. Yurt dışında e-Okul sistemine kayıtlı olmayan okullarda öğrenim gören öğrenciler ise başvurularını yayımlanan kılavuzda bulunan formu doldurarak yapacak. Böylece pandemi tedbirleri kapsamında öğrencilerin ve velilerin sınav başvurusu için fiziki bir başvuru yapmasına gerek kalmayacak. LGS başvurusu Bakanlık tarafından otomatik gerçekleştirilen öğrencilerin LGS'ye katılma zorunluluğu yok. Sınava katılmak isteyen öğrenciler için ise, herhangi bir başvuru yapmasına gerek olmadan sınava katılabilecek. Öğrencilerin, fotoğraflı sınav giriş belgesi 27 Mayıs 2021 tarihinden itibaren e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden kullanıma açılacak. Okul müdürlükleri bu tarihten itibaren öğrencilerinin sınav giriş belgelerini mühürlemek üzere alacak daha sonra mühürlenmiş sınava giriş belgelerini öğrencilere teslim edecek.

lgs başvurusu başladı

LGS'YE KİMLER GİREBİLİR?

e-Okul sisteminde kayıtlı okullarda okuyan tüm 8. sınıf öğrencileri LGS'ye girebilir. 2020-2021 öğretim yılında özel eğitim uygulama okulları ile bu okulun programlarının uygulandığı özel eğitim sınıfları hariç resmî, özel ve imam hatip ortaokullarının 8'inci sınıfında öğrenim gören tüm öğrenciler ile geçici eğitim merkezlerinde örgün ortaöğretim kurumuna kayıt olma şartını taşıyan 8'inci sınıf öğrencilerinin, Merkezî Sınav başvurusu Bakanlık tarafından yapılacaktır. Ancak, başvurusu merkezî olarak yapılacak bu öğrencilerin, sınava katılma zorunluluğu bulunmayacaktır.

Geçici eğitim merkezlerinde örgün ortaöğretim kurumuna kayıt olma şartını taşıyan 8'inci sınıf öğrencilerinin Merkezî Sınav başvurularına dair bilgiler, okul koordinatörleri tarafından YÖBİS üzerinden kontrol edilerek gerekli güncelleme işlemleri 14 Nisan 2021 tarihine kadar tamamlanacaktır.

Merkezî Sınav başvurusu Bakanlık tarafından yapılan resmî, özel ve imam hatip ortaokullarının 8'inci sınıfında öğrenim gören tüm öğrenciler, 05 Nisan 2021 tarihinden itibaren Merkezî Sınav başvurularına dair bilgilerini e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden görebileceklerdir. 

Başvuru işlemleri elektronik ortamda gerçekleştirileceğinden bilgileri güncel olmayan öğrenciler bu durumu, kayıtlı oldukları okul müdürlüklerine bildireceklerdir. Okul müdürlükleri, öğrencilerin bilgilerini (fotoğraf, MERNİS-nüfus kayıtları, zorunlu yabancı dil, muafiyet durumları, denklik kayıtları, sınav tedbir hizmeti gibi) 14 Nisan 2021 tarihine kadar kontrol ederek gerekli güncelleme işlemlerini tamamlayacaklardır. Öğrencilerin elektronik ortamdaki bilgilerinin güncelliğinden okul müdürlükleri sorumlu olacaktır.

SINAV BAŞVURUSU İÇİN EK İŞLEME GEREK YOK

Başvurusu Bakanlık tarafından otomatik gerçekleştirilen öğrencilerin sınava katılma zorunluluğu bulunmuyor. LGS'ye katılmak isteyen öğrenciler herhangi bir başvuru işlemine gerek duymadan sınava katılabilecek.

  • Fotoğraflı sınav giriş belgesi 27 Mayıs 2021 tarihinden itibaren e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden açıklanacak.
  • Okul müdürlükleri mühürleyerek öğrencilere teslim edecektir.
  • LGS merkezi sınavında oturumlar, sınav süreleri, soru sayıları ve ders dağılımlarında herhangi bir değişiklik yok.
  • Sınav uygulaması iki oturum halinde gerçekleştirilecek.
  • Öğrencilere hepsi çoktan seçmeli türünde toplam 90 soru sorulacak.
  • Birinci oturum 09.30'da
  • İkinci oturum 11.30'da.
  • Birinci oturumda; Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Yabancı Dil derslerinden toplam 50 soru sorulacak ve 75 dakika yanıtlama süresi verilecek.
  • İkinci oturumda; Matematik ve Fen Bilimleri derslerinden toplam 40 soru sorulacak ve öğrencilerin yanıtlaması için 80 dakika süreleri olacak.
  • Sözel ve sayısal bölümlerdeki her bir alt test için doğru ve yanlış cevap sayıları belirlenecek.
  • Her bir öğrencinin, her bir alt testine ait ham puanı, ilgili teste ait doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının üçte biri çıkarılarak bulunacak.
  • Sınav sonuçları, 30 Haziran 2021'de “www.meb.gov.tr” internet adresinden ilan edilecek. Öğrencilere sınav sonuç belgeleri posta yoluyla gönderilmeyecek.

174 BİN 160 ÖĞRENCİ YERLEŞTİRİLECEK


Açıklanan kılavuzun ekinde merkezi sınavla öğrenci alacak Anadolu liseleri, fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programları ve özel program ve proje uygulayan ortaöğretim kurumları da yer aldı.
Açıklanan listeye göre Türkiye genelinde;
  • 2 bin 60 liseye merkezi sınav puanına göre öğrenci yerleştirilecek.
  • Sınavla öğrenci alan okullara toplam 174 bin 160 öğrenci yerleştirilecek.
  • Anadolu liselerine 56 bin 396
  • Fen liselerine 36 bin 980,
  • Sosyal bilimler liselerine 10 bin 142
  • Anadolu imam hatip liselerine 36 bin 712
  • Mesleki ve teknik Anadolu liselerine 33 bin 930

kontenjan ayrıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bu yıl 6 Haziran 2021 tarihinde gerçekleştireceği Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın başvuru ve uygulama kılavuzunu yayımladı. 2020-2021 eğitim öğretim yılı sonunda sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumlarına ilişkin merkezi sınav başvuru ve uygulama kılavuzu, Bakanlığın “www.meb.gov.tr” internet adresinden açıklandı. Kılavuzda listesi ve kontenjanları verilen merkezi sınavla öğrenci alacak fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programları ve özel program ve proje uygulayan ortaöğretim kurumlarına öğrenci seçmek amacıyla yapılacak merkezi sınavla ilgili usul ve esaslara yer verildi.

LGS BAŞVURU KILAVUZU

Yayınlandığı Kategori Eğitim Haberleri
Pazar, 05 Kasım 2017 19:29

LGS Nedir?

LGS nedir?

Liselere Geçiş Sistemi ya da LGS, Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2017-2018 Eğitim Öğretim yılından itibaren uygulamaya başladığı ortaöğretime geçiş sistemi. TEOG sınavının yerine geçmiştir.

Liseye Geçiş Sistemi, PISA ve TIMS soruları esas alınarak beceri temelli mantık muhakeme yeteneğini ölçen bir sınavdır. Sınavı kazanan öğrenciler; Fen Lisesi, Anadolu Lisesi, Sosyal Bilimler Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi türündeki liselere gider. Sınavda belirli başarı eşiğine ulaşamayan öğrenciler adrese dayalı okul tercihinde bulunabilir ve merkezi sınavla öğrenci almayan okullarda okumayı tercih edebilir.

LGS Nasıl Yapılır?

Bu sisteme göre altı temel ders için -Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil (İngilizce), Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi- 8. sınıfın sonunda tek günde iki oturum hâlinde bir sınav yapılır.

  • LGS, 8. sınıf öğretim programları esas alınarak hazırlanmaktadır. Sabah oturumunda uygulanan sözel bölümde 50, öğlen uygulanan sayısal bölümde 40 olmak üzere sınavda toplam 90 soru bulunmaktadır.
  • Sözel derslerin sorularına 1.5'er dakika, sayısal derslerin sorularına ise 2'şer dakika zaman verilmiştir.
  • Sözel bölüm 50 soru olup 75 dakika, Sayısal bölüm 40 soru olup 80 dakika sürecektir.
  • Sınavda 3 yanlış 1 doğruyu götürür ve mazeret sınavı bulunmamaktadır.
  • Bir önceki sistem olan TEOG sistemine göre sorular daha seçicidir ve öğrencilerin genel kanaatine göre LGS daha zordur.

LGS 2021 Ne Zaman?

Yaklaşık 1 milyon öğrencinin katılacağı Lise Geçiş Sınavı (LGS) için sayılı günler kaldı. LGS sınav başvuruları corona virüs tedbirleri kampsamında sistem tarafından otomatik olarak gerçekleştirildi. Sınava girecek olan öğrencilerin sınav giriş yerleri e-Okul üzerinden sınav tarihinden en az 1 hafta öncesinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanacak.

2020-2021 eğitim öğretim yılı sonunda sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumlarına ilişkin merkezi sınav tarihi belli oldu. Buna göre, LGS kapsamındaki merkezi sınav 6 Haziran 2021´da yapılacak.

LGS'de kac soru var 2021?

2021 LGS'de 40 sayısal ve 50 sözel olmak üzere toplamda 90 soru sınav adaylarına sorulacak.

2021 LGS yapılacak mı?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2021 Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında düzenlenecek merkezi sınavın 6 Haziran Pazar günü yapılacağını duyurdu. Bu sınava katılan 8. Sınıf öğrencileri aldıkları puana karşılık gelen yüzdelik dilim ile tercihlerini yapacaklar.

2021 LGS hangi tarihte?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2021 sınav takvimini yayınladı. Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılacak merkezi sınav 6 Haziran'da olacak.

Lgs'de hangi konular çıkıyor 2021?

LGS Matematik Konuları

2021 LGS Matematik Konuları aşağıdaki gibidir.

  • Üslü ifadeler.
  • Kara köklü ifadeler.
  • Çarpanlar.
  • Olasılık.
  • Özdeşlikler ve cebirsel ifadeler.
  • Veri Analizi
  • Eşitliksiz ve Doğrusal Denklem
  • Geometrik Cisimler
  • Eşlik ve Benzerlik
  • Üçgenler
  • Dönüşüm Geometrisi
Konular 2018 2019 2020
Üslü Sayılar 2 2 4
Köklü Sayılar 3 3 3
Çarpanlar ve Katlar 1 1 3
Olasılık 1 1 3
Veri Analizi 1 3
Eşitsizlikler 2 1
Cebirsel İfadeler ve Eşitsizlikler 3 3 4
Doğrusal Denklemler 3 5
Dönüşüm Geometrisi 1 1
Geometrik Cisimler 3 1
Üçgenler 1 2
Eşlik ve Benzerlik 1 1
Toplam 20 20 20

LGS Türkçe Konuları

LGS Türkçe konuları aşağıdaki gibidir.

  • Sözcükte Anlam
  • Cümlede Anlam
  • Parçada Anlam
  • Söz Sanatları
  • Metin Türleri
  • Yazım Kuralları ve Noktalama İşaretleri
  • Anlatım Bozukluğu
Konular 2018 2019 2020
Fiilimsiler 1 1 1
Sözcükte Anlam 2 2 1
Deyimler ve Atasözleri 1
Söz Sanatları 1
Cümlede Anlam 2 2 2
Parçada Anlam 8 3 4
Cümlenin Öğeleri 1
Noktalama İşaretleri 1 1 1
Metin Türleri 1 1 2
Fiilde Çatı
Cümle Türleri 1 1 1
Yazım Kuralları 1 1 1
Anlatım Bozukluğu 1 1
Sözel Mantık / Görsel Okuma 1 7 7
Toplam 20 20 20

LGS Matematik Konuları

2021 LGS Matematik Konuları aşağıdaki gibidir.

  • Üslü ifadeler.
  • Kara köklü ifadeler.
  • Çarpanlar.
  • Olasılık.
  • Özdeşlikler ve cebirsel ifadeler.
  • Veri Analizi
  • Eşitliksiz ve Doğrusal Denklem
  • Geometrik Cisimler
  • Eşlik ve Benzerlik
  • Üçgenler
  • Dönüşüm Geometrisi
Konular 2018 2019 2020
Üslü Sayılar 2 2 4
Köklü Sayılar 3 3 3
Çarpanlar ve Katlar 1 1 3
Olasılık 1 1 3
Veri Analizi 1 3
Eşitsizlikler 2 1
Cebirsel İfadeler ve Eşitsizlikler 3 3 4
Doğrusal Denklemler 3 5
Dönüşüm Geometrisi 1 1
Geometrik Cisimler 3 1
Üçgenler 1 2
Eşlik ve Benzerlik 1 1
Toplam 20 20 20

LGS Türkçe Konuları

LGS Türkçe konuları aşağıdaki gibidir.

  • Sözcükte Anlam
  • Cümlede Anlam
  • Parçada Anlam
  • Söz Sanatları
  • Metin Türleri
  • Yazım Kuralları ve Noktalama İşaretleri
  • Anlatım Bozukluğu
Konular 2018 2019 2020
Fiilimsiler 1 1 1
Sözcükte Anlam 2 2 1
Deyimler ve Atasözleri 1
Söz Sanatları 1
Cümlede Anlam 2 2 2
Parçada Anlam 8 3 4
Cümlenin Öğeleri 1
Noktalama İşaretleri 1 1 1
Metin Türleri 1 1 2
Fiilde Çatı
Cümle Türleri 1 1 1
Yazım Kuralları 1 1 1
Anlatım Bozukluğu 1 1
Sözel Mantık / Görsel Okuma 1 7 7
Toplam 20 20 20

LGS Matematik Konuları

2021 LGS Matematik Konuları aşağıdaki gibidir.

  • Üslü ifadeler.
  • Kara köklü ifadeler.
  • Çarpanlar.
  • Olasılık.
  • Özdeşlikler ve cebirsel ifadeler.
  • Veri Analizi
  • Eşitliksiz ve Doğrusal Denklem
  • Geometrik Cisimler
  • Eşlik ve Benzerlik
  • Üçgenler
  • Dönüşüm Geometrisi
Konular 2018 2019 2020
Üslü Sayılar 2 2 4
Köklü Sayılar 3 3 3
Çarpanlar ve Katlar 1 1 3
Olasılık 1 1 3
Veri Analizi 1 3
Eşitsizlikler 2 1
Cebirsel İfadeler ve Eşitsizlikler 3 3 4
Doğrusal Denklemler 3 5
Dönüşüm Geometrisi 1 1
Geometrik Cisimler 3 1
Üçgenler 1 2
Eşlik ve Benzerlik 1 1
Toplam 20 20 20

LGS Türkçe Konuları

LGS Türkçe konuları aşağıdaki gibidir.

  • Sözcükte Anlam
  • Cümlede Anlam
  • Parçada Anlam
  • Söz Sanatları
  • Metin Türleri
  • Yazım Kuralları ve Noktalama İşaretleri
  • Anlatım Bozukluğu
Konular 2018 2019 2020
Fiilimsiler 1 1 1
Sözcükte Anlam 2 2 1
Deyimler ve Atasözleri 1
Söz Sanatları 1
Cümlede Anlam 2 2 2
Parçada Anlam 8 3 4
Cümlenin Öğeleri 1
Noktalama İşaretleri 1 1 1
Metin Türleri 1 1 2
Fiilde Çatı
Cümle Türleri 1 1 1
Yazım Kuralları 1 1 1
Anlatım Bozukluğu 1 1
Sözel Mantık / Görsel Okuma 1 7 7
Toplam 20 20 20

LGS Fen Bilgisi Konuları

2021 LGS Fen Bilgisi Konuları aşağıdaki gibidir. 

  • İklim Hareketleri ve Mevsim Oluşumu
  • Genetik Kod ve DNA
  • Adaptasyon, Mutasyon ve Modifikasyon
  • Biyoteknoloji ve Katılım
  • Basınç
  • Madde ve Endüstri/Doğası
  • Canlılar ve Yaşam
  • Çevre Bilimi Ve Enerji Dönüşümü
  • Fiziksel Olaylar
  • Elektrik Enerjisi ve Yükleri
Konular 2018 2019 2020
Mevsimler ve İklim 1 1 3
DNA ve Genetik Kod 1 3 8
Basınç 1 2 5
Madde ve Endüstri 2 6 4
Basit Makineler 2 2
Enerji Dönüşümleri ve Çevre Bilimi 7 3
Elektrik Yükleri ve Elektrik Enerjisi 3 3
Hücre Bölünmesi ve Kalıtım 1
Işığın Kırılması 1
Ses 1
Toplam 20 20 20

LGS İnkılap Tarihi Konuları

2021 LGS İnkılap Tarihi konuları aşağıdaki gibidir;

  • Milli Uyanış
  • Bir Kahraman Doğuyor
  • Milli Bir Destan
  • ATATÜRK Dönemi
  • ATATÜRKÇÜLÜK
  • Demokratikleşme
  • Türk Dış Politika
  • ATATÜRK’ ün Ölümü
  • İkinci Dünya Savaşı ve Sonrası
Konular 2018 2019 2020
Bir Kahraman Doğuyor 1 1 3
Milli Uyanış: Bağımsızlık Yolunda Atılan Adımlar 2 2 4
Milli Bir Destan: Ya İstiklal, Ya Ölüm 2 3
Atatürkçülük ve Çağdaşlaşan Türkiye 5 4
Demokratikleşme Çabaları
Atatürk Dönemi Dış Politika 1 1
Atatürk’ün Ölümü ve Sonrası 1
Toplam 10 10 10

LGS İngilizce Konuları

2021 LGS İngilizce Konuları aşağıdaki gibidir.

  • Adventures
  • Friendship
  • Teen Life
  • İn the Kitchen
  • On the Phone
  • The Internet
  • Tourism
  • Chores
  • Science
  • Natural Forces
Konular 2018 2019
Friendship 2 1
Teen Life 1 3
In The Kitchen 1 1
On The Phone 1
The Internet 1 1
Adventures 1 1
Tourism 3
Chores 1 1
Science 1
Natural Forces
Toplam 10 10

LGS Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Konuları

2021 LGS Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Konuları aşağıdaki gibidir.

  • Kader ve Evrendeki Yasalar
  • Allah Her şeyi Bir Ölçüye Göre Yaratmıştır
  • İnsanın Özgürlüğü ve Sorumluluğu
  • İnsanın Çabası: Emek ve Rızık
  • İnsan İradesi ve Kader
  • Allah’a Güvenmek
  • Dünya Hayatının Sonu: Ecel ve Ömür
  • İnsanın Paylaşma ve Yardımlaşma İhtiyacı (Tevekkül)
  • Hac ve Kurban ibadeti
  • Zekat
  • İslam’ın Paylaşma ve Yardımlaşmaya Verdiği Önem
  • İslam Dinine Göre Kötü Davranışlar
  • Muhammed’in (S.A.V) hayatından Örnek Davranışlar
  • Kur’an’da Akıl ve Bilgi Davranışlar
Konular 2018 2019
Kader İnancı 1
Bir Peygamber Tanıyorum: Hz. Musa 1
Zekat ve Sadaka 1 3
Din ve Hayat 2
Hz. Muhammed’in Örnekliği 1 3
Kur’an-ı Kerim ve Özellikleri 2 2
İslam’ın Paylaşma ve Yardımlaşmaya Verdiği Önem 1
İslam Dinine Göre Kötü Davranışlar 1
İnsanın Paylaşma ve Yardımlaşma İhtiyacı (Tevekkül) 1
Hac İbadeti 1
Toplam 10 10 
LGS Başvuru Şartları

2020–2021 Öğretim yılında örgün ortaokulların 8’inci sınıfında öğrenim görüyor olmak.

Açık Öğretim Ortaokulu ve Geçici Eğitim Merkezi Öğrencilerinin Başvuru Şartları

Örgün ortaöğretim kurumuna kayıt olma şartını taşımak ve öğrenim gördüğü okulun 8‘inci sınıfında öğrenimine devam ediyor olmak.

Yurt dışında e-Okul Sisteminde Kayıtlı Okullarda Öğrenim Gören Öğrencilerin Başvuru Şartları

2020–2021 Öğretim yılında yurt dışında Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okulların 8’inci sınıfında öğrenim görüyor olmak.

Yurt dışında e-Okul Sisteminde Kayıtlı Olmayan Okullarda Öğrenim Gören Öğrencilerin Başvuru Şartları

Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçilik, Başkonsolosluk veya Konsoloslukları aracılığıyla, 5/3/2004 tarihli ve
25393 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan “Millî Eğitim Bakanlığı Denklik Yönetmeliği” esas alınarak
öğrenim belgesi kontrol edilen öğrencilerden, Türkiye’deki 8’inci sınıf seviyesine denk sınıfta öğrenim görüyor olmak.

LGS sınavı 2019 yılında 1 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek. Sınav iki oturum halinde düzenlenecek.

Birinci oturum Türkiye saati ile 09.30´da ve ikinci oturum 11.30´da başlayacak. Birinci oturumda, 8´inci sınıf Türkçe, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil, ikinci oturumda ise matematik ve fen bilimlerinden sorular yöneltilecek.

60 dakika olan sayısal alan sınav oturum süresi 20 dakika uzatılarak 80 dakikaya çıkarıldı. Buna göre sınavın birinci bölümü 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve 75 dakika süre verilecek. İkinci bölüm ise 40 soruluk sayısal alan testinden oluşacak ve 80 dakika süre tanınacak.

Merkezi sınav sonuçları, 24 Haziran 2019 tarihinde www.meb.gov.tr internet adresinde ilan edilecek.

Yayınlandığı Kategori LGS

Yaz Kampı Talep Formu

Lütfen Beni Arayın.
İsim Soyisim(*)
Adınız Soyadınız

E-mail(*)
Invalid email address.

Telefon(*)
Hatalı Giriş

Yaz Kampı(*)
Please tell us how big is your company.

Şube Seç
Invalid Input

Eğitim Modeli(*)
Please specify your position in the company

(*)
Invalid Input

Doğrula(*)
Doğrula
Invalid Input

Verdiğiniz bilgiler ışığında eğitim danışmanlarımız sizi en kısa sürede arayacaktır. İlginizen dolayı teşekkür ederiz.

Özel Ders Talep Formu

Eğitim danışmanlarımız aşağıda vereceğiniz bilgilere göre sizi arayarak bilgi verecektir.

En kısa sürede eğitim danışmanlarımız size yardımcı olacaktır.

Talep Formu

Bizimle İletişime Geçin

Talep Formu.
Adınız Soyadınız(*)

E-mail(*)

Telefon(*)
Sadece numara giriniz (ülke kodlarının başında + kullanmayınız)

Talep Edilen Ders(*)

Seviye(*)

Ders Tipi(*)

(*)

Doğrula(*)
Doğrula
Invalid Input

Verdiğiniz bilgiler ışığında eğitim danışmanlarımız sizi arayacaktır. İlginizen dolayı teşekkür ederiz.